Atunci cand deschizi un restaurant, bar, hotel, club, orice tip de magazin sau locatie, muzica de fundal este un amanunt extrem de important. Alegerea unui sistem audio de inalta calitate si alegerea genului potrivit de muzica poate fi un efort sustinut, de durata, dar speram ca informatiile de mai jos te pot ajuta in acest sens.
 
De ce este nevoie sa se auda muzica in orice locatie
 
Muzica este o parte importanta a oricarei afaceri. Nu numai ca reuseste sa acopere zgomotul nedorit, dar reuseste sa imbunatateasca semnificativ experienta clientilor si chiar sa puna in valoare alte elemente ale locatiei.
 
Un sondaj recent denumit Uncovering a Musical Myth (al celor de la  Heartbeats International) cu privire la impactul muzicii in orice afacere a scos in evidenta faptul ca lipsa muzicii poate avea ca rezultat o experienta negativa a clientilor. 32-41% din persoanele ce au participat la acest sondaj au declarat ca ar reactiona negativ sau foarte negativ la absenta muzicii, ceea ce determina parasirea locatiei fara a face achizitii.
 
Insa si alegerea gresita a muzicii poate aduce rezultate negative, dupa cum arata rezultatele sondajului de mai jos:
 

 
In timp ce muzica potrivita poate aduce rezultate pozitive.
 

 
Alegerea genului de muzica potrivit pentru afacerea ta
 
Alegerea tipului de muzica potrivit pentru afacerea ta este o parte importanta a crearii unei experiente memorabile pentru clientii tai, asa cum o indica si rezultatele sondajului de mai sus.

Dar cum alegem muzica potrivita pentru o locatie? Pentru o afacere? In primul rand, trebuie sa alegi un stil de muzica care se potriveste specificului locatiei si afacerii tale. De exemplu, daca ai un pub irlandez, dar alegi muzica punk rock, posibil ca cei care intra in pub-ul tau sa nu se mai intoarca, pentru ca le-ai inselat o parte din asteptari. Este esential sa alegi muzica care se armonizeaza cu decorul afacerii tale dar reflecta intr-o anumita masura si produsele pe care le vinzi. Acorda-le sansa clientilor tai sa simta ca locatia si muzica sunt un intreg si e posibil sa le spuna si prietenilor despre asta.

Trebuie sa acorzi atentie volumului si tempoului. O muzica cu un tempo rapid si un nivel mai ridicat de volum, cauzeaza cresterea frecventei cardiace si o miscare mai rapida a persoanelor. Pentru restaurante, acest lucru poate creste cifra de afaceri, dar pentru un magazin, de exemplu, poate insemna mai putin timp petrecut de clienti in magazin efectiv si prin urmare, mai putine vanzari.

In ceea ce priveste volumul muzicii, este important sa stii ca un volum mare nu este intotdeauna de dorit. Volumul ridicat poate da impresia unei locatii mai moderne, insa poate distrage atentia de la elemente esentiale ale afacerii tale si poate acoperi conversatiile intre clienti, ce poate genera o experienta negativa.
 
Sisteme de sonorizare potrivite oricarui tip de afacere

Este important ca sistemul audio ales sa corespunda nevoilor locatiei, sa alegi solutia de sonorizare optima pentru locatia ta, fie ca e vorba de un restaurantbarhotelclub sau orice alt tip de locatie. Daca ai nevoie de aceeasi muzica in intreaga locatie, poti alege solutii KV2 Audio si Audac, ce reusesc prin caracteristicile lor sa asigure o acoperire eficienta a intregului spatiu. Daca locatia ta este impartita pe mai multe zone, atunci ai nevoie de un sistem de management de control la distanta al echipamentelor, cum este Armonia de la Powersoft sau Audac Touch, cu ajutorul carora vei putea optimiza calitatea sunetului, ajusta volumul, schimba sursa de muzica si nu numai. Toate realizate de la distanta, cu ajutorul telefonului, tabletei sau computerului.

Pentru a intelege mai bine importanta sonorizarii si folosirea echipamentelor potrivite locatiei tale, va trebui sa intelegi cateva lucruri esentiale. Pe care ti le vom prezenta mai jos.

Orice sistem de sonorizare are patru componente de baza:


Sursa audio poate fi reprezentata de orice dispozitiv de stocare a muzicii, fie ca este un iPod, CD Player sau computer.

Amplificatorul este cel care, pe langa cresterea puterii sunetului, va imbunatati si calitatea acestuia, oferind posibilitatea conectarii unui numar mai mare de difuzoare.

In afara controlului clasic, global al volumului pe toate boxele, daca locatia este impartita in mai multe zone, ai posibilitatea cu sisteme precum  Armonia  de la Powersoft sau Audac Touch sa controlezi volumul si sursa de muzica pe zone specifice, avand control independent si posibilitatea de a realiza setari diferite.

In ceea ce priveste boxele, exista multiple tipuri de boxe din care poti alege: boxe activeboxe pasive, boxe aplicate, boxe incastrate in plafon sau perete si chiar boxe pentru exterior, rezistente la intemperii ce pot fi ‘deghizate’ sub forma unor pietre sau aplicate.

Cum sa faci alegerea cea mai buna pentru sistemul de sonorizare

In momentul in care trebuie sa alegi boxele, amplificatorul, sistemele de cablare si toate celelalte componente audio potrivite pentru afacerea ta, optiunile sunt extrem de variate iar alegerea poate deveni una coplesitoare. Pentru ca sonorizarea oricarei locatii reprezinta un proces complex, strans legata de intelegerea specificului locatiei, asteptarile tale si identificarea solutiilor audio corespunzatoare.

Exista doua optiuni: iti poti asuma acest rol, alegand din varietatea de boxe si difuzoare existe pe piata, o sursa de amplificare fiabila, capabila sa alimenteze intregul sistem si apoi sa te ocupi de cablarea intregului sistem si punerea lui in functiune, apoi testarea pana la identificarea functionarii sale optime. Pentru acest lucru va trebui sa acumulezi un bagaj de cunostinte semnificativ, sa consulti ghiduri despre sonorizare si sa petreci ore intregi studiind si punand in practica ceea ce ai citit.

Cea de-a doua optiune este de a solicita ajutorul unui furnizor specializat de solutii de sonorizare, optiune care devine din ce in ce mai viabila inca din momentul instalarii sistemului, simtindu-te depasit de cablarea si complexul proces de instalare al sistemului.

Recomandarea noastra? Alegerea de la bun inceput a unui furnizor de solutii de sonorizare, care poate sa ofere consultanta tehnica de specialitate, dar si sa optimizeze bugetul alocat in functie de nevoile fiecarei locatii.

Mai mult decat atat, dupa implementarea solutiilor audio devine esential suportul in perioada de garantie si post vanzare, servicii pe care nu le puteti obtine decat apeland la un specialist in domeniu.

AudioVision Store este unul dintre acesti specialisti, ce va ofera solutii audio complete si consultanta de specialitate pentru alegerea solutiei tehnice optime, dar si livrare si montaj oriunde in tara si suport in garantie si post vanzare.