Producatorul italian Powersoft a prezentat in premiera la InfoComm2019 cea mai noua platforma de amplificare, in cadrul unei conferinte de presa dedicate presei din industrie si oaspetilor VIP. Mezzo, noua linie conceputa special pentru piata AV/IT este compusa din opt modele de amplificatoare, fiecare oferind diferite optiuni de alimentare si conectivitate. Mezzo, potrivit pentru mediile corporate, HoReCa si educationale, este un sistem de amplificare cu auto-configurare ce ofera o putere si flexibilitate fara precedent, printr-un design compact, tehnologie clasa D, usor de instalat si operat.
 
Mezzo este un sistem extrem de fiabil si flexibil al unuia dintre cei mai importanti inovatori in tehnologia amplificatoarelor – ceea ce il face ideal pentru o serie de aplicatii fixe. Mai mult, Mezzo este usor de instalat si poate fi monitorizat de la distanta, ceea ce il face deosebit de atractiv pentru integratorii ce isi doresc timpi redusi de instalare si eficientizarea personalului A/V pe teren.
 
“Este posibil ca pana acum, integratorii si utilizatorii finali AV/IT sa se fi confruntat cu o flexibilitate limitata in ceea ce priveste solutiile audio cu consum redus de energie pentru mediile corporate, HoReCa si educationale”, a explicat Klas Dalbjorn, manager de produs, Powersoft. “Noua noastra platorma Mezzo ofera calitatea si fiabilitatea pentru care Powersoft este deja recunoscut, dar cu configuratii de putere mai mici, perfect adaptabile pentru o gama larga de aplicatii fixe. Stim ca exista multi designeri de sisteme si integratori care rareori au nevoie de mai mult de 250W si care se pot descurca adesea cu 15W pe un canal – Mezzo indeplineste toate aceste nevoi.”
 
Mezzo: puterea adaptata nevoilor
 
Cele opt modele disponibile in noua linie Mezzo sunt de aceleasi dimensiuni, cu 4 puteri diferite, toate fiind dotate cu DSP controlabil cu Armonia “A” si optional si cu protocol DANTE “AD”. Dimensiunile de putere includ o optiune mai mica de 320W in variante de 4 x 80 W si 2 x 160 W, si o optiune de 600W in variante de 4 x 150 sau 2 x 300W. Toate cele opt modele pot fi conectate la retea si dispun de configurare automata a parametrilor audio, reducand in mod semnificativ punerea in functiune in timpul instalarii. Mai mult, toate unitatile ofera monitorizare la distanta si pastrarea istoricului cu parametrii, iar utilizatorii pot monitoriza parametrii sistemului, cum ar fi temperatura, consumul de energie si performanta in timp. Toti acesti parametrii pot fi monitorizati si controlati cu ajutorul Powersoft Armonía, propriul propriul soft de gestionare al sistemului sau folosind un plug-in de la alte matrice (AMX, SYMETRIX, CRESTRON, etc.).
 

 
Modelele AD au integrare Dante si AES67, dar si un switch intern Gigabit Ethernet si un al doilea port, ceea ce inseamna ca mai multe produse pot folosi acelasi cablu de retea. Aceasta caracteristica poate fi convenabila sub un tavan fals sau daca utilizatorul doreste sa imparta o conexiune de retea intre un proiector si un amplificator, de exemplu.
 
Modelele cu puteri mai mici de 320W pot livra 80/160W per canal in 2, 4, 8 sau 16 ohmi, precum si 100, 70 sau 25V. In timp ce modelele cu putere mai mare de 600W pot livra 4 x 150W sau 2 x 300W si pot functiona intre 2 si 16 ohm precum și 25, 70 sau 100V.
 
Poate cea mai impresionanta caracteristica a gamei Mezzo este flexibilitatea sa si capacitatile de partajare a puterii. Modelele cu puteri mai mici de 320W pot livra 80/160W per canal in 2, 4, 8 sau 16 ohmi, precum si 100, 70 sau 25V. In timp ce modelele cu putere mai mare de 600W pot livra 4 x 150W sau 2 x 300W, precum și 25, 70 sau 100V. Daca ce acest lucru este impresionant din punct de vedere al flexibilitatii, fiecare canal dispune de suficienta putere, iar posibilitatea de a distribui puterea in mod asimetric asigura headroom-ul necesar in functie de nevoi. Acest lucru inseamna ca un singur model poate alimenta zone de puteri diferite si modificarile de proiectare pot fi adaptate “din mers”, fara a fi nevoie de modificari ale echipamentului.
 
Mezzo: flexibilitate maxima unde conteaza
“Capacitatile de partajare a puterii oferite de Mezzo ofera flexibilitatea maxima in alocarea puterii canalelor diferite”, explica Marc Kocks, Business Development Manager Powersoft. “De multe ori, utilizatorii se pot confrunta cu un sistem cu incinte acustice ce consuma multa putere, dar si una sau doua in zone adiacente ce nu necesita atata putere. Mezzo va recunoaste automat impedanta ridicata si cea scazuta si va configura sistemul pentru a se adapta acestor variatii. Ceea ce inseamna o mai mare eficienta energetica si un timp de configurare semnificativ mai mic.”
 

 
Mezzo ofera optiuni de montaj la fel de impresionante. Fiecare unitate este dotata cu accesorii pentru rack, pentru ca doua unitati sa se potriveasca intr-un rack standard de19”, sau o singura unitate intr-un rack compact de 11”. Ca alternativa, unitatea poate sta singura pe picioare de cauciuc intr-un mobilier sau montata pe perete – de exemplu in spatele unui ecran video. Unitatea este ultra-siletioasa si nu necesita ventilatie, putand fi folosita in medii cu praf, sub un birou sau in locatii in care un dulap audio nu este disponibil. In plus, in termeni de performanta, Mezzo ofera suficienta putere pentru a alimenta multe subwoofere. Ceea ce inseamna o economie de spatiu semnificativa in locatii care nu vor mai avea nevoie de rackuri de 19″.
 
“In ziua de astazi, multe aplicatii constau atat in medii analogice, cat si digitale”, a continuat Kocks. “Mezzo este perfect pentru aceste medii, din moment ce are intrari atat pentru analog, cat si pentru digital. Mai mult, fiecare Mezzo poate fi configurat ca o unitate descentralizata, permitand fiecare unitati sa faca parte dintr-un sistem mai mare, cu feed-uri locale din reteaua Dante. Acest lucru poate duce la economii masive de costuri in ceea ce priveste cheltuielile de cablare, precum si la cresterea semnificativa a functionalitatii de monitorizare si control. Iar utilizatorul isi poate pastra controlul complet asupra caracteristicilor ca si cum ar fi fost un sistem centralizat.”