Carnavalul Encarnaceno, cel mai mare festival public din Paraguay, are loc an de an in orasul Encarnacion. Cele aproape cinci nopti de sarbatoare, intre lunile ianuarie si februarie se desfasoara in Centrul Civic Municipal, cunoscut drept Sambodromo,cu o capacitate de pana la 12.000 de persoane.
 
Similar emblematicului carnaval de la Rio de Janeiro, festivalul consta in parade cu care alegorice, muzicieni si dansatori ce se plimba si fac spectacol de-a lungul locatiei Sambodromo. La sfarsitul evenimentului, participantii sunt premiati de un juriu, pentru diferite categorii. In cadrul editiilor trecute, echipamentul audio a fost furnizat de diferite companii de inchirieri, cu sisteme audio diferite, ceea ce a generat variatii audio in mai multe sectoare din Sambodromo. Asa ca in acest an, echipa de productie a decis ca un singur furnizor sa fie responsabil pentru intregul sistem de sonorizare al evenimentului, pentru a asigura acoperirea audio uniforma a intregii locatii. Obiectivul a fost ca toti cei 440 de metri de parada sa beneficieze de un sunet omogen si de a rezolva problemele de transmisie a semnalului.
 
Au fost instalate difuzoare personalizate facute in China si 20 de turnuri cu trei difuzoare de 15″+ 1,25″, folosite pentru furnizarea sunetului pe strada principala a paradei, doua difuzoare de 12″ + 1,25″ care ofera acoperire pentru locurile celor prezenti la festival si trei subwoofere de 18″. La iesirea principala, a fost montat un turn pentru verificarea sunetului cu patru subwoofere de 18″ si patru difuzoare de 15″ + 1,25″, iar in mijlocul sectorului juriului sunt patru randuri de subwoofere de 18″ plus un difuzor de 12″ + 1,25″. In total, au fost instalate 108 difuzoare noi medii/inalte si 68 de subwoofere in total. In ceea ce priveste amplificarea, proiectul original a fost conceput pentru a folosi amplificatoarele din China, dar organizatorii au descoperit avantajele amplificatoarelor Powersoft si au decis sa le foloseasca pentru eveniment.
 

 
Acum, Estudio DJ Paraguay, care s-a ocupat de sonorizarea evenimentului, are 20 de amplificatoare Powersoft din seria K cu DSP + AESOP. “Am ales K Series pentru ca aveam nevoie de un procesor incorporat in fiecare amplificator si pentru fiabilitatea oferita de Powersoft. Desi trebuie sa recunosc ca deja ne gandim sa le schimbam anul viitor si sa achizitionam noile amplificatoare din seria T recent lansate pe piata de Powersoft, in principal pentru ca avem nevoie de Dante. Suntem foarte interesati de noile T302 DSP+Dante,” a subliniat Edgar Gonzalez, CEO al Estudio DJ Paraguay.
Stabilitatea este pe primul loc
 
10 amplificatoare K2 DSP+AESOP au fost folosite pentru amplificarea difuzoarelor medii/inalte de pe turnuri si 10 amplificatoare K3 DSP+AESOP au functionat cu subwooferele. Unul dintre avantajele instalarii, in comparatie cu fostele editii, a fost stabilitatea, in ciuda variatiilor de energie din locatie. “Amplificatoarele Powersoft sunt foarte stabile, chiar si cu maxime de 250 de volti sau caderi de 180 de volti,” a mai adaugat Edgar Gonzalez. Intregul sistem a fost gestionat cu software-ul Armonia de la Powersoft. “A fost unul dintre aspectele care ne-a convins sa cumparam Powersoft, datorita modului facil de utilizare si diferitele instrumente oferite de software,” a explicat el.
 

 
“Suntem indragostiti de amplificatoarele din seria K. S-au potrivit perfect cu cerintele noastre tehnice. Fiind o companie de vanzari si distributie, am instalat si vandut multe amplificatoare Powersoft in trecut si nu am avut niciodata nicio problema. Este o dovada a calitatii produsului,” a adaugat el. In paralel cu Carnavalul Encarnaceno, Estudio DJ Paraguay a fost implicat si in proiectul audio al unui nou stadion de fotbal pentru Encarnacena League, pentru 35.000 de persoane, dar si cel al unei noi biserici, care va gazdui 7.000 de persoane. In ambele proiecte, au folosit tot amplificatoarele Powersoft.