Guvernul Santiago del Estero impreuna cu Asociatia de Fotbal Argetiniana (AFA) au inceput sa elaboreze planuri pentru un nou stadion in aprilie 2018. Constructia urma sa inceapa in iunie si desi destinul sau de a fi locatia gazda pentru Copa America 2020 a fost schimbat de pandemie, stadionul a fost totusi finalizat, designul sau final respectand toate standardele FIFA, CONMEBOL si AFA.
 
Estadio Único Madre de Ciudades este un stadion cu o capacitate de 28.000 de spectatori si include sectiuni VIP, cabine de presa, spatii pentru catering, parcare acoperita pentru 400 de masini, dar si o piata principala de acces si un muzeu al sportului.
 
Estadio Único Madre de Ciudades este si primul stadion din Argentina ce a fost proiectat tinandu-se cont de sistemul de sunet inca din primele etape ale constructiei.
 

 
In acest tip de locatie, siguranta echipamentelor este un factor determinant, iar datorita limitatoarelor oferite de amplificatoarele profesionale Powersoft, se poate obtine un grad foarte ridicat de securitate a sistemului.
 
Toate platformele de amplificare Powersoft au certificare EN 54-16 ceea ce le confera avantaje de testare si performanta pentru a fi utilizate ca echipamente de control si/sau utilizare ca sisteme pentru alarme vocale/ adresare publica.
 
Mai mult, functiile de monitorizare oferite de ArmoniaPlus, cum ar fi masurarea impedantei, permit operatorului sa verifice functionarea tuturor incintelor acustice simultan, ceea ce este un lucru esential intr-o aplicatie complexa ca aceasta.
 
Sistemul principal de sunet are functii de voce, urgenta si alerta, fiind impartit in mai multe zone distincte. Echipa a instalat un total de 19 platforme de amplificare Quattrocanali 4804 DSP + D pentru a acoperi majoritatea stadionului, precum si 2 Mezzo 322 AD si 2 Mezzo 604 A pentru zonele mai mici.
 
Zona tribunelor
 
In etapa de proiectare, lucrandu-se cu simulari acustice, echipa a decis ca acoperirea acestei zone sa se faca prin 8 retele agatate de tavanul stadionului. Sistemul instalat in aceasta zona este unul activ line array alimentat de un modul cu doua canale Powersoft D-Cell504 IS, cu difuzoare de 10” 500 W si drivere de 1.4” 160 W.
 
Pentru ca sistemul urma sa fie permanent agatat in aer liber, s-a lucrat la optimizarea sa, astfel ca a devenit o cutie pasiva bi-amplificata, cu o structura de montare fixa nou proiectata. Amplificatorul ales a fost Quattrocanali 4804 DSP + D, ce deserveste simultan 6 incinte acustice.
 
Proiectarea sistemului a descentralizat amplificatoarele, profitand de protocolul Dante, amplificatoarele fiind distribuite in 11 rack-uri amplasate in puncte strategice ale stadionului. Lucru ce a minimizat cablarea, dar a redus si costurile, permitand in acelasi timp intretinerea si verificarea amplificatoarelor fara a interveni asupra intregului sistem.
 
Proiectarea sistemului a descentralizat amplificatoarele profitând de protocolul Dante, distribuindu-le în 11 rafturi amplasate în punctele strategice ale stadionului. Acest lucru minimizează cablarea, care, la rândul său, reduce costurile, permițând în același timp întreținerea și inspecția amplificatoarelor fără a fi nevoie să deranjeze întregul sistem.
 
In zona tribunelor de nord, est si sud au fost instalate incinte de linie de 100 V amplificate de cele doua canale ale unui amplificator Powersoft Quattrocanali 4804 DSP+D.
 
Zonele interioare
 
Spatiile interioare au boxe cu 2 căi montate pe perete sau difuzoare de plafon coaxiale. Amplificarea acestor zone dar si a zonelor VIP este asigurata de trei Powersoft Quattrocanali 4804 DSP + D si două Mezzo 322 AD distribuite in trei rack-uri amplasate strategic.
 
Ambele echipe au acces la camere video, unde pot fi redate videoclipuri motivationale sau tactice, camere cu setari stereo alimentate de Powersoft Mezzo 604 A.
 
Ultimele sali, unde urmeaza sa aiba loc conferinte de presa, dispun de doua sisteme audio portabile cu configuratie stereo alimentate de un modul Powersoft LiteMod HV si procesate cu un DSP-Lite. Fiind un sistem portabil si activ, utilizatorul are flexibilitatea de a le localiza in functie de cerinta.