Produsele specialistului italian in amplificare Powersoft au fost singura constanta intr-o instalatie complexa pentru hotelul Rixos Premium, localizat in Jumeirah Beach Residence (JBR) din Dubai.
 
Proiectul supervizat de o firma locala a presupus instalarea amplificatoarelor Powersoft in 5 locatii din cadrul hotelului, printre care Azure Beach Club, Black Tap Craft Burgers & Shakes si restaurantul Luigia, care este operat de Sunset Hospitality. Locatiile ramase, Lock, Stock si Barrell (LSB) si STK Steakhouse, sunt operate de catre Solutions Leisure.
 
Gasirea unei solutii
 
Cu formatii care canta live la LSB luni, miercuri, vineri, si DJ in celelalte seri, sistemul audio a fost configurat pentru a satisface ambele cerinte. Sistemul TW Audio este alimentat de platformele de amplificare Powersoft Quattrocanali si seria X. Sapte amplificatoare Quattrocanali 4804 DSP + D servesc boxele M8 de 8 inchi si M10 de 10 inchi distribuite în zonele departate de scena, pe langa boxele de tavan din zona toaletelor.
 
Cele trei amplificatoare X8 conduc banda PA principala, adica o pereche de boxe T24 cu patru subwoofere B18 si subwoofere suplimentare B18 si B15 amplasate in jurul locatiei. Alte cinci monitoare C15 cu un sistem B15 sunt alimentate de un rack portabil cu doua Quattrocanali 4804 DSP + D activat Dante.
 
„Exista niste rulaje de cablu destul de lungi la capatul LSB, astfel incat controlul amortizant al amplificatoarelor Powersoft a ajutat intr-adevar sa asigure ca subwooferele se aud in mod constant in toata locatia, compensand pentru acestea”, a explicat Andrew Morris, managerul de proiect.
 
Pentru LSB, a fost instalata o infrastructura redundanta Dante, cu procesare si control de la procesoarele BSS BLU-100 cu BSS Blu-DAN, astfel incat, daca unul dintre dispozitive esueaza, sistemul trece automat la al doilea set de dispozitive.
 
A fost nevoie de 4 amplificatoare Ottocanali 12K4 DSP+ D pentru a conduce boxele TW Audio M8, B17 si B10 instalate la STK, in timp ce un controler montat pe peretele din dreptul pupitrului DJ-ului asigura controlul zonei.
 

 
Ospitalitate la standarde inalte
 
Pentru a se asigura ca muzica de fundal din cunoscutul restaurant Luigia este la standardul stabilit, au fost montate amplificatoarele Quattrocanali 4804 si Duecanali 1604pentru boxele Turbosound TCI52 si TCS110B instalate acolo. O configuratie identica a fost folosita si pentru Black Tap.
 
„Black Tap si Luigia folosesc un DSP extern, DM8000 de la Klark Teknik pentru procesarea semnalului si au putine zone, astfel incat pentru a se incadra in buget au fost specificate amplificatoare non-DSP si toate procesarile difuzoarelor au fost realizata in DM8000”, a adaugat Morris.
 
Pentru beach club-ul Azure a fost nevoie de 5 amplificatoare Quattrocanali 2404 DSP + D, cu procesare audio BSS Blu-100 si Blu-Dan pentru a sustine mai mult de 30 de boxe pasive distribuite in jurul piscinei si a zonei de plaja, in timp ce patru boxe CDD12-WR si doua CDD8-WR au fost instalate pentru un volum suplimentar in jurul piscinei si a barului piscinei.
 
„Sunt foarte multumit de calitatea sunetului pe care il avem aici si de usurinta cu care poate fi gestionat sistemul pentru diferitele tipuri de evenimente pe care le gazduim. Putem pune un gen de muzica in salon si ceva diferit in restaurant, lucru pe care il facem foarte des pentru evenimente si este foarte usor sa adaptam sistemul audio la nevoile noastre”, a spus Raphael Cardoso, managerul Azure.
 
Utilizarea Dante si a amplificarii Powersoft a fost esentiala pentru toate locurile din acest proiect din mai multe motive. „In primul rand datorita raportului dimensiune-putere, intrucat am fost foarte limitati in ceea ce priveste spatiul disponibil. Capacitatea de a pune atata putere și atat de multe canale într-un spatiu mic a fost un avantaj urias”, a spus Andrew Morris, managerul firmei ce a instalat sistemul de sonorizare
 
El a continuat: „Mai mult, in STK, simplitatea redundantei Dante pe Ottocanali a insemnat ca acest sistem poate fi utilizat cu incredere fara o monitorizare periodica. In LSB, distribuirea puterii ne-a permis sa punem diferite boxe pe acelasi amplificator, asigurandu-ne ca puterea si canalele nu sunt pierdute si ca intregul sistem este folosit la potentialul sau maxim.
 
„Sistemul Powersoft ArmoníaPlus a fost utilizat pe scara larga in faza de reglare si configurare. Reglarea interactiva a fost foarte utila in aceasta etapa, intrucat am avut o multime de lucrari in jurul nostru, iar capacitatea de a face cateva masuratori, apoi ajustari calculate pe baza acestora fara sa fie nevoie sa masuram iar a fost de nepretuit si a economisit mult timp si dureri de cap pentru ceilalti contractanti de la fata locului. ”