De-a lungul anilor, târgul ISE (Integrated Systems Europe) a devenit principalul târg comercial pentru industria audio-vizuală profesională și a sistemelor electronice.  Având accent pe prezentarea celor mai noi produse, servicii și soluții ale companiilor de top, ISE nu a făcut excepție nici în anul 2023.

În perioada 31 Ianuarie – 3 Februarie, cele mai renumite nume din industriile audio și video și-au prezentat ultimele inovații, fie apărute pe piață, fie ce vor fi lansate în perioada ce urmează.

Printre participanți, s-au regăsit, desigur, și mulți dintre partenerii noștri:

La ISE 2023, KV2 Audio a anunțat lansarea a patru noi produse în trei dintre gamele sale de produse.

 

 

Primul produs prezentat de KV2 Audio a fost subwoofer-ul SL6.10, care înlocuiește SL2.15. Acest subwoofer este subțire și are o adâncime de doar 13,78 inch, fiind perfect pentru cluburi și teatre.

Subwoofer-ul poate fi combinat cu alte subwoofere pentru un sistem de cinci căi, dacă este necesar. Acesta poate fi montat pe perete, sau suspendat, și poate fi, de asemenea, instalat direct în pereți și suprafețe.

Un alt produs prezentat de KV2 a fost noul ESR106. Acesta este un sistem 3-căi cu o coloană unică de woofere de 6 inch care oferă un sunet vocal și muzical excelent în spații cu acustică dificilă.

Este construit să funcționeze ca o singura sursă de sunet, cu fiecare parte a sistemului măsurată corect pentru a produce putere constantă și echilibrată. Este alimentat și controlat de amplificatorul nou ESR2600D, utilizând tehnologia SLA a KV2 Audio.

Și nu în ultimul rând, KV2 a anunțat un nou difuzor pentru gama sa populară și ușor de instalat de difuzoare passive ESD. ESD8 este un difuzor mic care oferă un sunet de calitate și este mai bun decât multe difuzoare mai mari.

ESD8 poate fi folosit ca difuzor principal sau ca un difuzor suplimentar pentru sisteme mai mari și este ușor de utilizat pe podele, standuri sau suspendat.

Audac câștigă premiul Best of Show la categoria Instalare cu familia Atellio.

 

 

Audac a lansat recent seria ATEOxM, care poate fi utilizată atât în interior, cât și în exterior. Seria de boxe ATEO este proiectată special pentru instalări permanente în locații precum case, magazine, pub-uri, restaurante și cluburi.

Instalarea boxelor este rapidă și ușoară, inclusiv a mai multor boxe, chiar și pentru persoane fără experiență. Familia Atellio a câștigat chiar și premiul Best of Show în categoria Instalare la premiile ISE 2023.

Sennheiser crește calitatea audio și eleganța sălilor de întâlniri cu noul TCC M.

 

 

Printre multe altele, standul Sennheiser de la ISE 2023 a avut două camere de demonstrație. Una dintre ele a prezentat pentru prima dată în public cel mai recent membru al familiei TeamConnect, un nou microfon pentru plafon pentru sălile de întâlniri de mărime medie și spații de lectură sau colaborare, denumit TeamConnect Ceiling Medium (TCC M).

Vizitatorii au putut să vadă design-ul său elegant și să experimenteze calitatea audio pentru care Sennheiser este cunoscut. Cealaltă cameră a avut TCC 2, care a câștigat deja multiple premii și este deja disponibil.

Demonstrația a arătat capacitatea sa de urmărire a formării fasciculului în combinație cu camerele Q-SYS, creând un ambient realist al unei întâlniri pentru vizitatori să experimenteze calitatea audio excepțională a microfonului de plafon care a câștigat încrederea a mii de clienți din întreaga lume.

Powersoft câștigă premiul Producătorul Anului și dezvăluie noua platformă Unica.

 

 

Powersoft a prezentat Unica, noua lor platformă amplificatoare bazată pe cloud, destinată să ofere o experiență de utilizare sigură și uniformă indiferent de cerințele de instalare și obiectivele de eficiență energetică.

Unica este echipat cu arhitectura specifică Powersoft de a treia generație, bazată pe o platformă tehnologică inovatoare, concepută pentru a minimiza posibilele probleme și pentru a îmbunătăți performanța. De asemenea, Powersoft a câștigat premiul Producătorul Anului la premiile Inavation 2023.

Pioneer DJ ridică cortina asupra seriei de boxe XPRS2.

 

 

Pioneer DJ a organizat audiții și demonstrații pentru seria nouă de boxe XPRS2 în cadrul Integrated Systems Europe Barcelona 2023. Seria XPRS2 prezintă două noi difuzoare active și subwoofere care oferă o combinație puternică de amplificare de clasa D și construcție durabilă pentru a oferi performanțe remarcabile atât în mediul interior, cât și în cel exterior.

Aceste difuzoare sunt dotate cu mânere solide pentru transport ușor și cu picioare din cauciuc pentru amortizare și prevenirea deteriorării suprafețelor. De asemenea, acestea au setări specializate de procesare a semnalelor digitale care permit personalizarea ieșirii sunetului pentru a se potrivi cu o gamă largă de aplicații, inclusiv muzică și discurs.

Difuzoarele au 4 moduri prestabilite și 16 moduri DSP personalizabile pentru a optimiza egalizarea pentru diferite scenarii. Subwooferele vin cu 3 moduri DSP prestabilite.

Genelec își extinde familia Smart IP prin modelele 4435A și 4436A.

 

 

Genelec și-a extins familia Smart IP de sisteme de boxe conectate la rețea în cadrul târgului ISE prin introducerea modelelor 4435A și 4436A.

Cele două noi adăugări se alătură modelelor existente 4410, 4420 și 4430 Smart IP oferind o gamă și mai largă de soluții de boxe – ambalând toată convenabilitatea, ușurința de instalare și scalabilitatea tehnologiei conectate la rețea cu un singur cablu a Smart IP în două formate noi.

Symetrix demonstrează noua aplicație Composer 8.4

 

 

La ISE, Symetrix a prezentat aplicația lor Composer 8.4, care se ocupă de configurarea completă a Radius NX, Prism și Edge DSP, incluzând crearea de interfețe grafice personalizate (GUI), programare, presetări, logică, securitate și integrarea soluțiilor de control Symetrix și a celor de la terți.

Se poate proiecta un drum complet de semnal DSP de la început până la sfârșit prin intermediul acestei aplicații unice.

Audio-Technica prezintă noul filtru AT8175 și noul sistem Engineered Sound Wireless.

 

 

Audio-Technica a introdus filtrul AT8175 pop la ISE2023 pentru utilizare în plan apropiat pentru a reduce presiunea microfonului. Este mai subțire decât filtrele pop tipice și se atașează la microfoanele seriei A-T 20. AT8175 îmbunătățește calitatea audio prin protejarea împotriva plosivelor în înregistrare, podcasting și streaming.

De asemenea, Audio-Technica a adăugat un nou sistem wireless, sistemul Engineered Sound Wireless, produselor sale audio comerciale. Este o soluție wireless scalabilă pentru aplicații de microfon cu viață lungă de baterie și instalare PoE.

Sistemul poate fi configurat prin software-ul Wireless Manager, poate suporta până la 96 de canale și include criptare AES256. Sistemul include un receptor Dante cu 8 canale și patru transmițători diferiți pentru a se potrivi diferitelor aplicații.

Adam Hall dezvăluie QUESTRA la ISE 2023 – un software puternic pentru proiectarea și gestionarea soluțiilor de instalare conectate la rețeaua LD Systems.

 

 

LD Systems oferă multe opțiuni audio de calitate superioară pentru evenimente, turnee, DJ, MI și multe altele. Ei au o gamă largă de produse, inclusiv difuzoare, amplificatoare, mixere, preamplificatoare, sisteme fără fir și microfoane.

Noul lor software, QUESTRA, facilitează proiectarea și gestionarea proiectelor audio prin accesarea tuturor capacităților dispozitivelor de instalare audio. Acesta permite controlarea fiecarui dispozitiv din aplicația unică, indiferent de mărimea rețelei audio.

De asemenea, QUESTRA are un editor intuitiv pentru crearea panourilor de control personalizate care pot fi utilizate pe computere cu Windows sau pe dispozitive portable cu Android sau iOS.

Caymon preia controlul alimentării cu noul sequencer PSQ108.

 

 

PSQ108 de la Caymon este un dispozitiv inteligent care poate comuta pornirea și oprirea alimentării pentru 8 dispozitive. Poate fi controlat de la distanță prin intermediul AUDAC Touch™ sau prin intermediul butoanelor de pe panoul frontal. Mai multe dispozitive PSQ108 pot fi controlate prin intermediul unei singure adrese IP.

De asemenea, are o funcție care începe alimentarea într-o ordine specifică, ajută la protejarea împotriva creșterilor de tensiune, afișează informații despre alimentare și dispune de un port de încărcare USB.