De la deschiderea sa in aprilie anul trecut, McMenamin’s Elks Temple Spanish Ballroom din Tacoma a devenit un popas popular pentru artistii aflati in turneu in nord-vestul Pacificului.
 
Dupa dotarea locatiei cu platformele de amplificare profesionale Powersoft Quattrocanali, ea gazduieste evenimente extrem de diversificate, desi initial a avut un alt scop.
 
Aflata intr-o cladire veche de un secol inscrisa in Registrul National al Locurilor istorice, locatia a fost proiectata de Edouard Frere Champney si construita in 1916 pentru a gazdui organizatia locala Elks.
 
Dupa ce organizatia s-a mutat intr-o noua locatie in 1965, templul a fost abandonat pana cand McMenamin – o fabrica de bere artizanala din Ashland, Oregon, a renovat complet cladirea si a transformat-o intr-o locatie moderna cu muzica live, pusa in valoare de amplificatoarele profesionale Powersoft Quattrocanali 4804.
 

 
Spanish Ballroom foloseste 12 monitoare Fulcrum FW-15 alimentate de 4 amplificatoare Powersoft Quattrocanali 4804. Cu 3 canale per amplificator pentru toate cele 12 monitoare si canalul aditional al fiecarui amplificator pentru echipamentul auxiliar al sistemului de sunet, procesul de instalare a fost extrem de facil cu platformele de amplificare Powersoft.
 
“Cu platformele de amplificare Powersoft Quattrocanali, poti avea o multime de canale de amplificare intr-un spatiu redus”, a mentionat Nick Moon, proprietarul companiei ce a integrat sistemul de sunet. “Cel mai important lucru pentru mine este densitatea amplificarii si bineinteles, calitatea sunetului. Ceea ce reuseste Powersoft sa faca cu amplificatoarele sale este de-a dreptul revolutionar. Multe dintre companiile producatoare au sacrificat cel putin un factor pentru forma compacta a amplificatoarelor, insa cu Powersoft nu trebuie sa renunti la absolut nimic pentru a avea parte de acest lucru.”
 
Dupa decizia de a folosi noile monitoare in Spanish Ballroom, integratorul sistemului de sunet avea nevoie de 12 canale de procesare indivuale, de cate 1250 watt, in 4 rack-uri. “Pentru multi alti producatori, acest lucru ar insemna un amplificator cu 2 canale in doua spatii din rack, adica de trei ori mai mult spatiu decat cel ocupat de patru amplificatoare Powersoft Quattrocanali 4804. Procesarea este extrem de puternica. Poti pune o tona de suc intr-una din unitatile de rack si rula Quattrocanali 4804 la capacitate maxima si de abia ii vei auzi ventilatoarele mergand. Si desigur, sunt si super eficiente. Cat sunt pe mod idle, functioneaza la putere redusa si nu incalzezc incaperea in care sunt, nici daca functioneaza intreaga zi.”
 

 
Instalarea sistemului de sunet a fost finalizata prin integrarea cu sistemul ArmoníaPlus al producatorului Powersoft, ce a facilitat si ajustarile EQ. “Daca ajustarile sistemului sunt facute direct pe consola, este foarte probabil sa existe erori. Insa daca ajustarile sunt facute cu Armonia si salvate ca preset-uri, se pastreaza calitatea sunetului.
 
McMenamin transforma cladirile vechi in locatii inedite cu muzica live, baruri si hoteluri, dar exista o limitare semnificativa: pentru ca aceste cladiri sunt vechi, spatiul disponibil pentru echipamentul de sonorizare este limitat.
 
Dimensiunile compacte ale platformei de amplificare Quattrocanali 4804 au facut posibila integrarea sa intr-un spatiu mic de 4 rack-uri pentru toate cele 12 mixere, cu principalul splitter de 52 de canale si monitorul amplificatoarelor. Pe langa dimensiunea sa compacta, calitatea sunetului oferita a facut din Quattrocanali 4804 alegerea perfecta pentru Elks Temple Spanish Ballroom.