Samoa este o mica insula din mijlocul Pacificului ce a gazduit anul acesta cea de-a saisprezecea editie Pacific Games, la care au participat peste 4000 de atleti din 27 de sporturi diferite. Si tot anul acesta, licenta audio pentru ceremonia de deschidere si inchidere a Pacific Games 2019 a fost castigata de dealerul local KV2 Audio.
 
Corey Keil este proprietarul companiei ce activeaza ca dealer KV2 Audio in acea zona, un real pasionat de sunet, a carui legatura puternica cu sistemele audio KV2 a inceput cand a auzit prima oara 2 boxe cu dispersie larga high definition KV2 SL412 impreuna cu patru subwoofere duble de 21” la ProLight & Sound. “Nu imi venea sa cred ce sunet puteau produce doua boxe atat de mici! Am mers direct la standul KV2 unde l-am intalnit pe directorul de vanzari, Dave Croxton si i-am spus – Vreau sistemul pe care il ai afara!” isi aduce aminte Corey Keil.
 
De atunci Keil a continuat sa creasca inventarul, adaugand un sistem VHD pentru evenimentele de mari dimensiuni si subwoofere active VHD 4.21. “Oamenii din Samoa iubesc basul si nimic nu se compara cu aceste subwoofere. Puterea si muzicalitatea lor este pur si simplu de neegalat.”
 

 
In ceea ce priveste Pacific Games 2019, cerinta organizatorilor a fost ca sunetul si acoperirea stadionului sa fie de talie mondiala. Dave Croxton, directorul de vanzari KV2 Audio, s-a deplasat la locatie impreuna cu inginerul de sunet din Noua Zeelanda, Mack Tane.
 
„Initial, cand Corey a trimis planurile stadionului la sediul KV2, am observat un sistem  indreptat spre tribune”, spune Croxton. „Totusi, cand am ajuns, ne-am dat seama ca exista si necesitatea de a acoperi terenul unde vor sta sportivii si unde sute de copii vor face spectacol. Si pentru ca aveam un inventar limitat, am decis sa implementam un sistem aliniat intr-o linie pe o parte a stadionului, care sa acopere zona de la teren pana la tribunele principale. Doua  VHD2.0  au fost pozitionate pe turnuri de 6 m ca sunetul sa acopere intreg terenul, in timp ce doua boxe  SL412  cu dispersie larga au fost pozitionate pe turnuri mai mici ca sa acopere terenul principal. Doua sisteme  ES  au fost amplasate la fiecare capat al sistemului principal si inclinate la 45 de grade pentru a acoperi fiecare capat al terenului. Sisteme formate din doua subwoofere duble ES2.26 de 15”si un  ES1.0.”
 

 
Un sub bass format din trei  VHD4.21  a fost situat central pentru a distribui egal basul pe intreg stadionul. Directorul de creatie mentionase ca vrea un bas puternic care sa sporeasca sunetul tobelor native de pe coloana sonora a ceremoniei.
 
Deoarece sistemul principal a fost pozitionat la aproximativ 130m de tribuna principala, patru sisteme  ESR212  cu trei cai au fost pozitionate pe subwooferele duble  VHD2.16  de 15” la 110m pentru a acoperi stadionul principal. Rezultatul final a fost pur si simplu uluitor.
 
“Am masurat varfuri de 100db cu o claritate uimitoare la nivelul tribunei principale si intreg stadionul a fost acoperit perfect”, povesteste Keil. “Nivelul a scazut putin spre marginile stadionului unde erau amplasate sistemele  ES , dar sunetul era inca clar. Sunetul de la tribuna principala a fost fantastic – foarte curat si energic, in ton cu spectacolele. Chiar daca am avut  ESR 212  programat pentru delay, sistemul  VHD2.0  este pur si simplu uimitor, iar VHD4.21 a venit in intampinarea pasiunii Samoienilor pentru bas, fara compromisuri”.