Clasata in top 1% al universitatilor din intreaga lume, universitatea Monash nu are nevoie de nicio introducere in ceea ce priveste reputatia sa excelenta. Infiintata in 1958, la 20 de km de Melbourne, Monash este cea mai mare universitate din Australia, cu centre de excelenta academica in intreaga lume, ce formeaza peste 30.000 de studenti in fiecare an.  De curand, una dintre cladirile universitatii, Clayton Learning and Teaching Building, a suferit o transformare extinsa, acest lucru implicand si schimbarea sistemului audio-video.
 

 
Conceputa pentru a deschide mintile profesorilor si ale studentilor, eliberandu-i de constrangerile unor medii traditionale de predare, configurarea sistemului audio-video continua aceasta idee – permitand atat profesorilor, cat si studentilor sa se conecteze intuitiv cu tehnologia, fara ca aceasta sa constituie o bariera in invatare. Myles Fenton, managerul companiei recentului proiectul audio-video al uneia dintre cladirile Universitatii Monash, afirma si el acest lucru: “Studentii trebuie sa se simta confortabil pentru a lua propriile decizii. Sunt adulti, stau intr-un spatiu timp de trei ore… daca  asteapta permisiunea pentru orice, nu vor avea rezultate bune.”
 
Producatorul mondial de amplificatoare profesionale de putere, Powersoft, a fost implicat in calitate de furnizor-cheie in mixul AV, cu seria de amplificatoare multi-channel Ottocanali si Quattrocanali, ce a fost implementata in cladirea Clayton Learning and Teaching Building.
 

 
In total, conform specificatiilor riguroase – ce pun pe primul plan utilizatorii (profesorii si studentii), au fost instalate 22 de amplificatoare Ottocanali 1204 DSP + ETH, 10 Quattrocanali 1204 DSP + D (Dante), 5 Quattrocanali 2404 DSP + Dante si 2 M20D-HDSP + ETH. Arthur Soh, managerul regional de vanzari Powersoft – APAC, a mentionat: “Solutiile noastre avansate de amplificare sunt perfecte pentru acest tip de proiect educational. Oferind usurinta integrarii si imbunatatirea performantei sistemului, gamele Ottocanali si Quattrocanali ofera o calitate superioara a sunetului, sunt foarte fiabile si sunt de neegalat in ceea ce priveste pretul.”
 
Acest lucru este evident in cadrul piesei centrale a acestei cladiri, Learning in the Round, reusind sa transforme abordarile traditionale ale educatiei. Este articularea perfecta a abordarii alternative – in care sistemul AV incurajeaza in mod activ profesorul sa iasa din zona sa de confort, iar studentul, sa participe, sa impartaseasca si sa colaboreze. Bazat pe psihologia sonora a mediilor de invatare rotunde si pe premisa creerii unui spatiu in care nicio persoana nu are ascendenta, Fenton si echipa sa au implementat un astfel de sistem de ultima ora. “Neajunsul obisnuit in astfel de spatii este problema perceptiei vizuale a celui ce prezinta si deconectarea dintre atentia pentru prezentator si cea pentru continut. Solutia noastra a fost o serie de ecrane de 98 inchi, cu o masa “harta” situata dedesubt, cu patru monitoare de preview situate pe podea, permitand celui ce prezinta sa se conecteze la continut fara a ii impiedica pe ceilalti sa il vada. Indispensabil pentru concentrarea atentiei este insa sistemul audio de inalta performanta.” a mentionat Fenton.
 
Si tot el continua: “Stim ca spatiile rotunde au potentialul unui dezastru acustic. In cercetarea noastra, am descoperit o serie de solutii audio ce nu reuseau sa faca legatura dintre cel ce asculta si cel ce vorbeste. Spatiul a fost special proiectat pentru inteligibilitatea discursurilor. Cu tratament acustic deasupra si dedesubtul placilor din jurul perimetrului camerei si tratament acustic incredibil de dens in tavan.”
 

 
Ben Clarke, managerul Departamentului de suport tehnic al distribuitorului Powersoft in  Australia, a completat faptul ca sala “Learning in the Round a constituit o provocare din cauza formei sale. Campul reverberant va focaliza toata energia inapoi si vor exista mai multe hotspoturi. Coerenta este esentiala, dar si identificarea unei balante in ceea ce priveste cele trei aspecte cheie ale sistemului instalat: directivitatea difuzorului, tratamentul acustic si microfonul.”
 
Pentru a raspunde acestor provocari, universitatea a optat pentru sistemul wireless Shure ULX-D pentru campus, iar pentru dispunerea octogonala a optat pentru un dispozitiv cu directivitate ridicata, care iti ofera posibitatea reglarii dispersiei (EAW KF394), fiind montate deasupra fiecarui display. Ca downfill, este utilizat EAW VFR69 asociat cu amplificatoarele multichannel Ottocanali si Quattrocanali de la Powersoft, asigurandu-se astfel ca exista un sunet consistent cu toate boxele EAW din campus.
 
Pe langa spatiul Learning in the Round, procesarea cu EAW’s Greybox permite un raspuns identic in ceea ce priveste amplitudinea si faza in spatiile mai restranse de invatare, dar si in cele foarte extinse, cum sunt teatrele de inalta performanta, cu abilitatea de implementa nativ setul de filtre in amplificatorul Powersoft. Integratorul incarca pur si simplu presetarea si rezulta un sunet optimizat, corect si precis, indiferent de categoria de difuzoare aleasa pentru o anumita camera sau aplicatie. Acest lucru sustine obiectivul universitatii Monash de a oferi o experienta audio si acustica egala, indiferent de spatiu.
 

 
Clarke afirma: “Capacitatea de a instala presetarile EAW Greybox DSP permite lectorilor si studentilor sa aiba un raspuns adecvat in camere diferite, cu optiuni diferite pentru difuzoare. Mai mult decat atat, a fost folosit software-ul Powersoft Armonía pentru incarcarea presetarilor EAW Greybox si a egalizarii finale a sistemului de difuzoare.”