Situat sub o patura de zapada in micul sat de pe malul raului Jukkasjärvi din Laponia, Suedia, Ice Hotel 365 ofera vizitatorilor sai o experienta cu adevarat unica.

 

 

“Intr-un hotel de gheata totul este alb, rece, transparent si foarte fragil”, explica Matti Eklund, proprietarul companiei locale ce a integrat sistemele de sonorizare. “Cele mai multe echipamente tehnice au caracteristici opuse, acest lucru reprezentand o reala provocare pentru noi”. Primul hotel de gheata din lume atrage intre 50.000 si 60.000 de vizitatori in satul Jukkasjärvi, sat aflat la 200 km nord de cercul arctic, ce are putin peste 700 de locuitori. Gheata ce se topeste in fiecare primavara, determina posibilitatea unor venituri sezoniere. Noua aripă, “Icehotel 365” a hotelului deja existent, de 2.100 de metri patrati, este primul hotel realizat din gheata si zapada deschis pe tot parcursul anului.

 

 

Confruntat cu decizia alegerii celei mai bune solutii audio pentru hotel, Eklund a proiectat un sistem digital cu matrice de sunet de la Audac, scalabil in patru zone diferite, ce pot fi controlate individual de conducerea tehnica a hotelului. Acesta trebuia impartit intre intrare, bar, zona de evenimente si sistemul de muzica de fundal. Au fost adaugate apoi doua zone suplimentare (zona de intrare de la exterior si coridorul), alaturi de panourile de control din fiecare zona principala. “Acum avem potential nelimitat de a extinde sistemul pe viitor cu sistemul Audac M2 Matrix“, a mai adaugat Eklund. Solutiile Audac au fost alese pentru ca sunt adecvate pentru mediu – atat in ceea ce priveste conditiile de temperatura, cat si consumul de energie al amplificatorului EPA de clasa D (adaptat politicii stricte de sustenabilitate a hotelului) ce alimenteaza intreg sistemul.

 

 

Proiectul a fost finalizat chiar inainte de deschiderea sa in noiembrie 2016 si este concetat si la aripa initiala a hotelului in fiecare iarna. Cei 130.000 kWh de energie conservata de la soarele Suediei timp de 100 de zile pe an, asigura energia facilitatilor hotelului pe tot parcursul anului. “Oaspetii de la Icehotel 365 au apreciat atat calitatea sunetului, cat si faptul ca echipamentul nu sunt vizibile in acest mediu de gheata si zapada”, spune Eklund, care va continua sa sustina si sa mentina sistemul pe masura ce creste in viitor.

Produsele folosite in acest proiect au fost:

 

 

Despre Audac

 

Compania producatoare de echipamente audio profesionale Audac a fost infiintata in 1992 in Belgia, din dorinta de a oferi echipamente profesionale de calitate. Prin intermediul echipei sale de tehnicieni si ingineri calificati, aceasta caracteristica a fost mentinuta de-a lungul timpului, prin originalitatea si inovatia constanta a produselor Audac.

 

Produsele Audac sunt disponibile pe audiovision.ro