Powersoft revine in forta la editia din acest an a evenimentului international Prolight+Sound (PL + S) cu o gama completa de solutii audio, printre care noul amplificator X4L, panoul LOTO DSP 1-2 in/4 out pentru DSP avansat, interfata DSP-Lite ETH 1-2 in/ 3 out si o actualizare a aplicatiei mobile pentru selectorul instantaneu.
 
Standul companiei italiene prezinta, pe langa cele mai noi produse si unele deja consacrate, cum sunt platformele de amplificare din seria T.
 
Powersoft X4L
 
Cel mai nou produs din gama de amplificatoare deja consacrata de la Powesoft, modelul X4L a fost creat pentru a permite subwooferelor cu SPL ridicat ce necesita o tensiune foarte inalta, sa isi atinga intregul potential. Produsul este proiectat special pentru a furniza pana la 300 V incintelor acustice, ceea ce inseamna un impact cu un grad ridicat de sonoritate chiar al muzicii.
 

 
Incintele de acest gen sunt, de asemenea, foarte reactive, ceea ce inseamna ca o mare parte din energia ce i se transmite poate fi reciclata, pentru ca se intoarce la amplificator. Acest lucru cere mai mult din designul amplificatorului, insa, realizat eficient, se pot salva 2-4 dB de putere. Aceasta economie este esentiala pentru a asigura viabilitatea unui astfel de produs.
 
“In activitatea noastra de cercetare si in timpul interactiunilor cu producatorii de componente pentru incinte acustice, a devenit clar ca acesta este urmatorul pas logic pentru alimentarea acestor solutii “a declarat Klas Dalbjörn, manager de produs Powersoft.
 
Chiar si in aplicatii in care tensiunile mari de iesire nu sunt solicitate de catre profesionistii din rental, X4L ramane un produs extrem de atractiv. Prin capacitatea produsului de a furniza aceeasi putere sau o putere mai mare per incinta, alimentand mai multe incinte in paralel in comparatie cu alte amplificatoare, ceea ce inseamna o economie pentru utilizator atat financiara, cat si in spatiul destinat echipamentelor pentru aplicatii portabile.
 

 
Produsul are propria versatilitate, cu cei 5 conectori de ieșire ce permit o conexiune usoara fara adaptoare pentru multe dintre configuratiile asteptate, canalul 1 si 2 fiind pentru solutii de subwoofere cardioid, in timp ce canalele 3 si 4 sunt destinate solutiilor front fill cu 2 cai in paralel.
 
“Cu o astfel de configuratie”, a comentat Dalbjörn, “X4L este capabil sa ofere un impuls de putere de 1 dB celor mai puternice canale, in acest caz, canalele destinate subwooferelor”.
 
Solutii OEM marca Powersoft
 
LOTO este o placa 1-2 in/ 4 out de procesare avansata proiectata special pentru a oferi functii avansate DSP pentru orice produs alimentat. Ambele sale variante – Basic si Advanced, au aceleasi caracteristici ale platformelor de amplificare din seria X. LOTO ofera filtre parametrice cosinus ridicate, egalizatoare personalizate FIR si IIR, limitatori TruePower, RMS si Peak, Active DampingControl si impedanta live, toate sustinute si gestionate complet prin intermediul ArmoníaPlus.
 

 
LOTO Advanced creste optiunea de rutare prin adaugarea fluxurilor digitale de intrare 2xAES3 prin conectori XLR si sustinerea arhitecturii digitale de retea Dante, cu 2 intrari si 2 iesiri.
 
Compatibil cu Digimod PFC2- PFC4, M-Drive, Litemod  si modulele Minimod4, LOTO este ideal pentru orice aplicatie cu cerinte ridicate de procesare si retelistica digitala audio si reprezinta sistemul perfect construit in DSP pentru sisteme multi-way sau line-array in care sunt necesare controlul complet si performantele premium.
 
“Cu introducerea platformei DSP LOTO”, spune Giacomo Previ, manager de vanzari globale – solutii OEM, “Powersoft este acum capabil sa ofere producatorilor OEM capacitatile avansate de procesare ale seriilor sale de amplificatoare de top. Acest lucru va permite crearea unui ecosistem Powersoft foarte puternic si flexibil, usor de controlat prin intermediul ArmoníaPlus”.
 
DSP-Lite ETH este o placa de procesare 1-2 in/3 out conceputa pentru modulele LiteMod, MiniMod4 si DigiMod PFC2/PFC4, ce integreaza un panou de interfata extrem de compact, compatibil cu configurații mono-in / link-out sau stereo-in.
 
Portul Ethernet incorporat permite accesarea capacitatilor de procesare DSP-Lite ETH direct de pe PC-ul ce ruleaza programul ArmoníaPlus, pentru a programa si stoca cu usurinta pana la 4 preseturi ce pot fi selectate de utilizatorul final. Compatibil cu platforma Powersoft Integration Kit, DSP-Lite ETH reprezinta un instrument puternic, usor de utilizat si eficient, atat pentru cel care l-a creat cat si pentru utilizatorul final.
 
Selector instantaneu
 
Pe langa noile oferte de hardware, Powersoft lanseaza la PL+S si o actualizare a aplicatiei sale populare de selectie instantanee, lansata initial la sfarsitul anului 2017. Programul gratuit si usor de utilizat este acum disponibil si pentru iOS si permite utilizatorilor amplificatoarelor Powersoft din Seria X, Ottocanali DSP + D si amplificatoarelor de putere din seria T selectarea instantanee a unui set complet de setari salvate prin simpla conectare a telefonului la partea din fata a amplificatorului prin intermediul unui cablu USB. Aplicatia adauga un plus de atractie fata de solutiile oferite prin platformele de amplificatoare Powersoft pentru profesionistii din domeniu.
 
Powersoft Seria T
 
Dupa lansarea de succes in cadrul NAMM, si aceasta solutie Powersoft pentru touring va fi prezentata vizitatorilor PL+S. Seria T cuprinde atat modele cu 2 cat si cu 4 canale de la 750 W la 3000 W intr-o singura unitate de rack. Toate modelele ating aceleasi varfuri de tensiune, putand conduce o singura incinta de 8/16 ohmi la SPL complet, ceea ce face sa seria T sa fie o solutie eficienta pentru sistemele mici fara incinte in paralel. Tensiunea inalta poate fi de asemenea utilizata pentru impartirea puterii intre canalele de amplificare pentru aplicatii precum incinte biamplificate sau basi si topuri pasive.
 

 
In plus fata de intrarile analogice, seria T include de asemenea intrări AES3 si Dante™ de la Audinate®, iar modelele din serie sunt echipate cu link pentru transmiterea semnalului AES catre celelalte amplificatoare, eliminand nevoia unui splitter de semnal. Fiecare model suporta adaugarea in grupuri si control advanced EQ ce permite utilizatorilor sa controleze mai multe amplificatoare simultan, beneficiind implicit de o librarie bogata de preseturi cu procesare FIR.