Powersoft a obtinut certificarea necesara pentru ca amplificatoarele sale sa fie utilizate in sistemele de adresare publica si alarma vocala (PAVA), in conformitate cu cerintele europene EN 54-16.
 
Certificarea EN 54-16 descrie criteriile de testare si performanta necesare pentru echipamentele Voice Alarm Control si Indication Equipment (VACIE) pentru utilizarea in sistemele de alarma instalate in cladiri, unde semnalul de alarma este sub forma unui ton, unui mesaj vocal sau ambele. Aceasta certificare acopera acum gama extinsa de amplificatoare Powersoft pentru instalatii fixe: Ottocanali, Quattrocanali, Duecanali si seria X.
 
Importanta sistemelor PAVA este recunoscuta pe scara larga ca o metoda eficienta de a produce o reactie in timp util pentru majoritatea oamenilor atunci cand este utilizata ghidarea vocala in situatii de urgenta, spre deosebire de raspunsul informatiile sub forma de text sau sunet de alarma, la care mai putin jumatate dintre persoane raspund eficient. S-a demonstrat ca utilizarea mesajelor vocale clare creste foarte mult viteza de reactie si ofera posibilitatea de a-i ghida pe toti cei prezenti catre cea mai sigura ruta de evacuare.
 
Cu noua certificare, companiile pot investi in amplificatoare nu doar ca parte a sistemului de divertisment, ci si ca un sistem de alarma vocala ce poate fi folosit in caz de urgenta sau incediu. In urma certificarii, amplificatoarele Powersoft ofera acum o solutie pentru integrarea sistemului de alarma vocala in UE. Integratorii, consultantii si utilizatorii finali pot beneficia acum de gama superioara de amplificatoare Powersoft, nu doar pentru divertisment, ci si in scopuri de securitate si siguranta.
 
Pentru companii, acest noua certificare pentru gama de amplificatoare Powersoft aduce un alt nivel de rentabilitate, de data aceasta pentru sistemul PAVA. Avand acum amplificatoare ce pot fi utilizate ca parte a unui sistem de divertisment (pentru muzica de fundal), precum si ca sistem de urgenta, o investitie suplimentara in sisteme certificate de alarma vocala nu mai este necesar.
 
Din punct de vedere al esteticii si al retelei, sistemul 2in1 ofera si sonorizare cu mai putin echipament necesar pentru instalare, tehnologia este mai putin vizibila clientilor iar arhitectura de sistem PAVA este simplificata. Mai mult decat atat, sistemele VACIE (Voice Alarm Control and Indicating Equipment) sunt compatibile cu amplificatoarele certificate, permitandu-le sa actualizeze sistemele VACIE cu un amplificator care poate furniza mai multa energie fara a fi nevoie sa actualizeze toate echipamentele.
 
„Cautam intotdeauna modalitati de a ne sustine clientii, iar certificarea EN 54 este inca un pas pe care il facem pentru a ne asigura ca le oferim cele mai bune optiuni”, a declarat Marc Kocks, manager de dezvoltare a afacerilor pentru instalare fixa si manager global de inginerie de aplicatii Powersoft. Siguranta si fiabilitatea au fost intotdeauna o prioritate pentru Powersoft, iar aceasta certificare ofera clientilor sai echipamente fiabili si de inalta calitate ce pot fi utilizate si ca sisteme de alarma.
 
In timp ce specificatia EN 54 acopera teritoriul UE, codurile de practica locale trebuie sa fie luate in considerare la instalarea sistemelor de alarma vocala, deoarece acestea pot sa fie diferite in functie de criteriile de performanta si de proiectare preconizate si pot necesita produse folosite pentru a respecta specificatiile EN 54-16, in functie de dimensiunea si complexitatea unui proiect. Majoritatea codurilor de practica permit abateri de la standard, atat timp cat aceste abateri sunt bine documentate, iar riscul este justificat si evaluat.
 
„Adaugarea certificarii EN 54 la portofoliul nostru de produse pentru instalatii fixe va permite o integrare usoara in orice sistem EN 54 sau intr-un sistem care permite abateri”, a concluzionat Kocks.
 
Ca urmare a certificarii, Powersoft va organiza sesiuni de instruire in engleza si spaniola pe Voice Alarm si EN 54, oferind informatii despre caracteristicile, tehnologiile si utilizarea amplificatorului in aplicatiile de alarma vocala, precum si reglementarile privind sistemele de alarma vocala.