Care este cel mai bun amplificator audio profesional cu 4 canale pentru instalatii fixe?

Am comparat 5 amplificatoare audio profesionale high-end cu 4 canale, recomandate pentru instalatii fixe. Ierarhia noastra tine cont de pret si de specificatiile tehnice oferite de producatori:

  • Powersoft Quattrocanali 2404 DSP+D
  • QSC CXD4.3Q
  • Crown DCi 4|600N
  • Lab Gruppen D20:4L
  • Ashly NXP8004 +OP Dante

 

Luand in considerare pretul si densitatea pe fiecare canal de amplificare, putem afirma ca modelul Powersoft Quattrocanali 2404 DSP+D este liderul pe piata amplificatoarelor cu DSP si Dante incorporate, pentru instalatii fixe.

Ceea ce reuseste sa puna in evidenta imediat amplificatorul Powersoft fata de trei dintre competitorii sai este caracteristica sa de a fi single-rack, pentru toate cele 4 canale incorporate, singurul care mai are aceasta caracteristica fiind Lab Gruppen D20:4L, insa la un pret aproape dublu.

Quattrocanali 2404 DSP+D se evidentiaza si prin cea mai joasa disipare termica, la jumatate fata de oricare dintre competitorii sai, in modul idle. Se dovedeste a fi cel mai eficient, are DSP incorporat si cele mai bune caracteristici de control in ceea ce priveste monitorizarea live a impedantei sau controlul activ al factorului de damping.

Powersoft Quattrocanali 2404 DSP+D este una dintre cele mai bune optiuni ori de cate ori ai nevoie de un amplificator audio profesional cu 4 canale pentru o instalatie fixa.

Powersoft Quattrocanali 2404 DSP+D

Powersoft Quattrocanali 2404 DSP+D este un amplificator audio profesional cu 4 canale pentru instalatii fixe din seria Quattrocanali a producatorului italian Powersoft, o platforma de amplificare cu 4 canale clasa D pentru instalatii mici si medii.

Proiectat pentru a fi adaptat diferitelor necesitati, cu puteri de iesire variind de la 600W la 1200W per canal, Quattrocanali are posibilitatea de a controla toate functiile procesorului si de a monitoriza toti parametrii in timp real. Functioneaza atat cu low-Z (de la 2 Ω), cat si cu Hi-Z 70V/100V, iar iesirile pot fi mixate fara sa implice modificari ale calitatii sunetului.

Eficienta sistemului este maximizata prin tehnologia SRM patentata (Smart Rails Management) a acestei serii, iar consumul de energie este redus semnificativ in orice conditii de incarcare si utilizare.

Quattrocanali 2404 DSP+D permite controlul total al procesorului prin intermediul softului propriu Armonìa Pro Audio Suite, fiecare canal putand fi gestionat independent, iar calitatea boxelor poate fi exploatata la maxim.

 

QSC CXD4.3Q

QSC CXD4.3Q este cel mai apropiat ca pret de modelul Quattrocanali de la Powersoft, insa inferior acestuia, oferind pana la 625W putere per canal (comparativ cu cei 800W ai Quattrocanali), avand filtru HP de 80Hz, disipare termica mare atat in modul idle, cat si la 1/8W sau 1/3 W si ocupand doua unitati de rack.

QSC CXD4.3Q este un amplificator cu 4 canale din clasa D, parte a seriei CXD-Q, proiectata special pentru nevoile integratorilor. (sursa: qsc.com)

Prin tehnologia Flexible Amplifier Summing Technology (FAST), caracteristica seriei CXD-Q, puterea totala a amplificatorului se distribuie in mod activ in diferite configuratii printr-una din cele patru iesiri. Aceasta putere poate fi de asemenea utilizata pentru a manipula linii de difuzoare de 70V sau 100V direct de la oricare dintre cele patru iesiri.

Parte din platforma Q-SYS, QSC CXD4.3Q poate fi conectat la o retea Q-Lan Capa 3 cu capacitatea de primi si trimite semnale. Mai mult, platforma Q-SYS poate administra protectia de intreruperi si notificari a amplificatorului, cu alerte pentru operator ce asigura integritatea sistemului.

 

Crown DCi 4|600N

Crown DCi 4|600N are aproape de 2 ori greutatea modelulului Quattrocanali, ocupa 2 unitati de rack, are o putere maxima de 300W per canal la 2 Ω (comparativ cu cei 800W ai modelului Quattrocanali), filtru Hp de 35 si disipare termica mai mare atat in idle, cat si la 1/8W.

Crown DCi 4|600N este un amplificator analog cu 4 canale, din seria de amplificatoare DriveCore pentru instalatii de sunet de inalta performanta (sursa: crownaudio.com).

Amplificatoarele din seria DCi sunt concepute, proiectate si fabricate in conformitate cu cele mai inalte standarde de calitate ale industriei si ofera integratorilor de sisteme caracteristici avansate si flexibilitate, atat de necesare aplicatiilor de sunet din secolul 21.

Versatil, compact si extrem de eficient din punct de vedere energetic, Crown DCi 4|600N este un amplificator cu o putere de 600W @ 4Ω cu BLU link si voltaj de 70V/100V.

 

Lab Gruppen D20:4L

Chiar daca este singurul single-rack ca si Quattrocanali de la Powersoft, Lab Gruppen D20:4L are puterea de iesire de maxim 250W (comparativ cu cei 600 W ai modelului Powersoft) la Hi-Z de 100V, nu are GPIO si nici filtru HP.

Lab Gruppen D20:4L este un amplificator de 2.000 watti cu 4 canale de iesire flexibile, bazat pe tehnologii de amplificare similare celor ce caracterizeaza seria PLM, o platforma a aceluiasi producator, cu o experienta dovedita de fiabilitate si perfomanta. (sursa: labgruppen.com)

La modelul D20: 4L tehnologiile de baza au fost actualizate si reorientate pentru a oferi solutia finala pentru cele mai solicitante aplicatii audio in retea digitala.

Lab Gruppen D20:4L, ca de altfel intreaga serie D incorporeaza tehnologii ce optimizeaza proiectarea si configuratia sistemului de amplificare, ce vin in completarea fiabilitatii si calitatii sunetului caracteristice produselor Lab Gruppen.

Ashly NXP8004 +OP Dante

Ashly NXP8004 +OP Dante pierde in fata lui Quattrocanali de la Powersoft in primul rand prin pretul aproape dublu, greutatea de 13 kg (fata de cele 8 kg ale modelului Powersoft), prin faptul ca ocupa 2 unitati de rack, are filtru HP de 80 Hz si disipare termica mai mare atat in modul idle, cat si la 1/8 W.

Ashly NXP8004 +OP Dante este un amplificator de putere cu 4 canale amplificatoare ce poate fi instalat si configurat in aproape orice sistem de sunet. (sursa: ashly.com)

Toate amplificatoarele din seria NX au iesiri selectabile pentru fiecare canal in parte, putandu-se astfel conecta la orice difuzor. Se poate selecta o impedanta joasa (2, 4 sau 8 ohmi) sau un voltaj constant (70V sau 100V).

Amplificatoarele Ashly din aceasta serie mai au si alte caracteristici esentiale, precum controlul Ethernet, posibilitatea de a programa evenimentele, reapelarea presetata sau iesirile AUX.