Concertul Laurei Pausini din La Havana a fost memorabil nu doar pentru artista, care a sustinut un concert in Cuba pentru prima oara in cariera sa de 25 de ani, ci si pentru publicul sau care s-a bucurat sa auda toate hiturile sale, puse in valoare de sistemul de sonorizare.
 
Spectacolul a fost unul deschis publicului, adunand peste 250.000 de oameni, care s-au bucurat de reprezentatia artistei din Italia, in ciuda ploii abundente din ziua respectiva.
 
Sistemul de sonorizare a fost compus din elemente line array i218 si monitoare de 12″ 1AM si 15″ 1.5AM, toate amplificate de peste 30 de amplificatoare profesionale Powersoft X4.
 

 
Mijail Díaz Ignakin, directorul tehnic al companiei ce a implementat sonorizarea evenimentului, a explicat: “O caracteristica remarcabila a amplificatoarelor Powersoft, in special a modelului X4 pe care l-am folosit in cadrul acestui eveniment, este ca se adapteaza usor variatiilor de tensiune, datorita sursei de alimentare trifazate, variatii ce sunt des intalnite in zona noastra.”
 
“Un alt punct forte al acestor amplificatoare este DSP-ul incorporat, ceea ce le ofera o flexibilitate in utilizare, cu o gama larga de setari pentru difuzoare.”, a adaugat el.
 
Spatiul in rack reprezinta o alta caracteristica demna de luat in considerare a amplificatoarelor Powersoft. Formatul acestora single-rack si puterea furnizata de fiecare unitate (mai mult de 20 kW pe 4 canale) permite utilizatorilor sa acceseze mai multa putere cu un numar mai mic de amplificatoare. De asemenea, faptul ca ocupa un spatiu mult mai mic in rack reprezinta intotdeauna un avantaj pentru instalatiile in aer liber, atat in ceea ce priveste eficienta spatiului, cat si timpul de instalare.
 
Toate sistemele de amplificare au fost controlate si rulate prin software-ul dedicat Powersoft Armonia Pro Audio Suite, un alt instrument Powersoft usor de utilizat, care a ajutat la configurarea sistemului, reglarea sa finala, controlul si monitorizarea sa constanta.
 
Bazandu-se pe experienta sa globala cu amplificatoarele Powersoft, Héctor Díaz, managerul companiei responsabile de sonorizarea concertului Laura Pausini, a afirmat: “Powersoft este cel mai bun brand de amplificatoare din lume. Nu as schimba amplificatoarele Powersoft nici daca mi s-ar oferi gratuit o alta solutie de amplificare.”
 
Rafael Guzmán, managerul de vanzari al companiei, a concluzionat la sfarsitul evenimentului: “Toti cei implicati in productie au fost multumiti de rezultate si au simtit o siguranta in ceea ce priveste calitatea sunetului oferita de amplificatoarele Powersoft”.
 
“Am peste 30 de ani de experienta in aceasta industrie si va pot asigura ca nicio alta companie nu se compara cu Powersoft si tehnologiile folosite in amplificatoarele sale”, a concluzionat el.