Intre Dunare si Marea Neagra, cu privelisti uimitoare ale lacului Siutghiol, hotelul Nyota este cel mai nou hotel de lux din statiunea Mamaia. Inaugurat in acest an, Nyota ofera conditii de cazare la cele mai inalte standarde si sali de conferinte pentru team-building sau prezentari, pentru sedinte sau intalniri via Skype.
 

 
Odata ce am fost alesi pentru a implementa solutia audio optima in acest nou hotel, am selectat Powersoft Ottocanali ca sistem de amplificare, fiind solutia viabila pentru gestionarea  audio pentru mai multe zone si pentru boxe de impedanta joasa, cat si pentru boxe  Hi Z (100V).
 
Hotelul avea nevoie de un sistem de sunet care sa acopere toate zonele sale inclusiv salile de conferita si teatrul cu 70 de locuri, prioritare fiind anunturile si mesajele de urgenta dar si controlul local si cel la distanta al zonelor. Desi sistemul de sunet de cea mai buna calitate era o necesitate, obiectivul principal al hotelului era sa fie simplu de utilizat si fiabil.
 
“Am inceput sa lucram cu hotelul inainte de a incepe constructia lui efectiva” explica directorul nostru de vanzari si marketing Marius Craiu “si desi specificatia initiala a fost rezolvata de la inceputul anului, au existat modificari inevitabile pe parcurs. Din fericire, gama Ottocanali de la Powersoft poate fi usor adaptata schimbarilor de design ale sistemului.”
 
Instalarea sistemului a durat aproape 4 luni, derulandu-se odata cu finalizarea lucrarilor de constructie ale hotelului. Prima solicitare a fost sa existe o acoperire adecvata a tuturor zonelor cu muzica si mesaje, dar sa existe si posibilitatea pentru anumite zone de a reda muzica dintr-o sursa locala, dar si ca playback centralizat. Ni s-a specificat de la bun inceput faptul ca anunturile si mesajele de urgenta au cea mai inalta prioritate si ne-a fost solicitata si posibilitatea de a face anunturi catre diferite zone individuale sau catre toate zonele concomitent. Salile de conferinta, denumite Blue si Moon, trebuiau sa aiba propriile sistemele de sunet, ce puteau fi combinate cand camerele erau imbinate intr-una singura.
 

 
Amplificatoarele Ottocanali 4k4 au fost recomandarea echipei AudioVision deoarece ofereau nu numai posibilitatea de a combina sistemele de difuzoare cu impedanta joasa cu cele cu impedanta ridicata (in Nyota Hotel sunt instalate peste 80 de difuzoare), dar si sursa de alimentare redundanta de tip PSU (sursa de alimentare universala capabila sa lucreze in parametri optimi de la 100V pana la 265V), prioritizarea semnalelor de intrare pentru mesajele de urgenta, procesarea digitala a semnalelor care permite egalizarea completa a tuturor difuzoarelor si a unei matrice programabile. Toate aceste sunt obtinute cu o economisire maxima a spatiului (2U inaltime de rack pentru opt canale de amplificare si procesare) si un consum redus de energie. Sase dintre canale au fost configurate pentru impedanta joasa, iar celelalte doua au fost folosite pentru alimentarile de linie de 100V.
 
Pentru cele doua sali de conferinte si terasa de 16 locuri, echipa AudioVision a decis instalarea amplificatoarelor Powersoft Duecanali. Salile de conferinta pot fi folosite ca spatii individuale sau combinate intr-o singura sala de conferinte cu 40 de locuri, iar amplificatoarele Duecanali faciliteaza acest lucru cu usurinta, oferind in plus si un consum extrem de redus de energie si disipare termica, dar si posibilitatea de conectare la sistemul de distributie audio. Dispozitivele de proiectare pot fi conectate direct la laptopuri si tablete prin Bluetooth.
 
Controlul amplificatoarelor este gestionat de software-ul Powersoft Armonía, care este folosit nu doar pentru proiectarea si configurarea sistemului, dar ofera si ecrane simple de control si poate fi integrat cu controlerele pentru AMX si Creston, de exemplu, pentru a simplifica la maxim folosirea locala pentru operatorii non-tehnici. Se pot configura diferite modalitati de vizualizare, protejate prin parola, pentru ca diferitii operatori sa poata gestiona zonele specificate sau controlul volumului.
 
“Hotelul nu are proprii ingineri de sunet, dar personalul sau IT este foarte multumit de sistemele de control pe care le-am aplicat.” A fost configurata vizualizarea tip Operator la un nivel de baza (volume pentru zone si surse), dar sistemul poate fi configurat in orice moment pentru a avea functionalitati suplimentare pentru personalul tehnic.
 

 
Directorul nostru de marketing si vanzari mai explica faptul ca, “date fiind cele 80 de conexiuni pentru difuzoare, ar fi putut exista defectiuni sau legaturi gresite, dar datorita curbei de impedanță Powersoft Live, o parte integrantă a software-ului Armonia, supravegherea difuzoarelor a fost simplificata si a adus un plus de incredere.” “Am mai adaugat si un semnal de prioritate de rezerva pentru orice situatie”, a mai spus el.
 
Iar in ceea ce priveste simplitatea si fiabilitatea sistemului pe care o cauta hotelul, Marius Craiu raspunde ca “Sistemul a fost functional de la inceputul verii si nu m-au sunat nici macar o data, asa ca lipsa vestilor reprezinta de fapt vesti bune. Posibil sa fie ocupati cu aprecierea calitatii amplificatoarelor!”