Patru ani a durat constructia impresionantului Lavina Mall din Ucraina, ce si-a deschis de curand portile publicului, oferind pe vasta sa suprafata de 140 000 m2 multiple optiuni pentru cumparaturi si petrecere a timpului liber.
 

Galaxy Amusement Park, unul dintre cele mai mari parcuri tematice de interior din Europa, se afla in interiorul mall-ului, ocupand un spatiu de 20.000 de metri patrati. Pentru o astfel de destinatie superlativa, fiabilitatea trebuia sa fie premium. Astfel ca pentru acoperirea sonora uniforma a întregul parc de distractii au fost alese amplificatoarele Powersoft Ottocanali.
 
Experienta relaxanta din Galaxy Amusement Park este completata de coloana sonora distribuita printr-o retea de peste 400 de difuzoare instalate la inaltimea tavanului de 20 de metri, redata cu doar patru amplificatoare Powersoft Ottocanali 4K4, ideale pentru locatiile multi-zone.
 
“Factorii cheie in alegerea sistemului de amplificare al mall-ului s-au redus la performanta si pret. Capacitatea de alimentare și existenta celor opt canale din seria Ottocanali faceau posibila amplificarea intregului sistem de sunet cu doar patru amplificatoare Ottocanali. Alte branduri de amplificatoare nu puteau concura cu asta, iar ceilalti ofertanti au avut preturi semnificativ mai mari, deoarece au fost obligati sa specifice mai multe unitati de amplificare. Integrarea DSP si controlul centralizat de la distanta au facut ca Ottocanali si Armonia sa fie perfect potrivite pentru cerintele proiectului”, a mentionat managerul de proiect al Lavinia Mall.
 

 
Se asteapta ca acest mall din Kiev sa atraga un numar uluitor de clienti – 100.000 pe zi – iar numele sau a fost ales chiar in functie de acest lucru, pentru ca in limba rusa, “Lavina”, inseamna “Avalansa”. Nici pozitionarea mallului nu este intamplatoare, iar cele 20 de atractii ale Galaxy Amusement Park promit sa ii tina ocupati pe toti cei prezenti. Printre altele, parcul gazduieste si unul dintre cele mai lungi roller coastere din Europa, ce se intinde pe o suprafata de 395 de metri.
 
Dimensiunile parcului de distractii au reprezentat o provocare considerabila, pentru ca, pe langa suprafata sa totala de 20.000 m2, inaltimea tavanului este de 20 de metri. In acelasi timp, zgomotul generat de atractiile in miscare din parc impunea existenta SPL (nivelul presiunii sonore) pentru ca, in caz de necesitate, sa poata fi transmise mesaje importante sau alarme.
 
Furnizarea unei performante uniforme in ceea ce priveste calitatea sunetului si SPL pe intreaga suprafata ar fi fost imposibila fara controlul la distanta oferit de Armonia. De asemenea, cu opt canale si puterea semnificativa a fiecarui canal, instalarea a fost simplificata folosind doar patru Ottocanali4k4 ce asigura controlul tuturor zonelor si capacitatea SPL.
 

 
Seria Ottocanali ofera o gama larga de functii pentru reglarea, controlul si diagnosticarea intregului sistem audio. Sistemul de amplificare este echipat cu cel mai recent DSP pentru a asigura procesarea semnalului la noi nivele de inovatie, inclusiv rutarea flexibila si mixarea prin matricea interna de intrari/iesiri, egalizatoare si filtre complexe. Iar controlul sau fiabil este consolidat prin compatibilitatea cu Powersoft Armonia Pro Audio Suite.
 
Armonia permite controlul la distanta al amplificatoarelor printr-o conexiune Wi-Fi si ofera astfel o libertate esentiala de miscare, in lipsa careia gestionarea unui sistem de aceasta scara, cu difuzoare si cabluri audio instalate la inaltimi mari intr-o zona vasta, ar fi imposibila.
 
Folosind Powersoft Armonia, inginerii si tehnicienii de sunet se pot afla in orice parte a intregului sistem, controland parametrii sistemului cu un laptop, o tableta sau un smartphone. In plus, accesul la caracteristicile sistemului poate fi controlat in functie de nivelurile de competenta. Astfel, caracteristicile mai complexe, legate de filtre, limitatoare si parametrii pot fi accesate doar de personalul calificat in acest sens. Tehnicienii cu pregatire medie pot efectua actiuni esentiale, precum controlul volumului, fie cel complet, fie cel pe zone, fara teama de a compromite caracteristicile esentiale prin acces accidental.