Ridicata in 1951, Bazilica Regina Pacis este una dintre cele doua bazilici ale Episcopiei Romano-Catolice din Brooklyn, New York, fiind centrul spiritual pentru membrii parohiei Sf Rosalia- Regina Pacis. Situata in Bensonhurst,  Brooklyn, lacasul de cult istoric se mandreste cu toate caracteristicile arhitecturale ale unei catedrale – un naos lung si ingust intersectata in unghiul drept de un transept ingust si captusit cu coloane de marmura cu un tavan arcuit masiv decorat cu picturi murale religioase ornamentate si vitralii complexe in alcovii incastrate deasupra coloanelor de pe fiecare parte, toate conducand privitorii spre o absida semicirculara dincolo de transept.
 
In timp ce arhitectura uluitoare a bazilicii, interiorul opulent si ornamentatia elaborata au transformat-o intr-o destinatie pentru credinciosi si un real reper in cartier, spatiile reverberante precum cea din Bazilica Regina Pacis reprezinta o serie de provocari pentru integratorii de sisteme de sunet. Asadar, cand a venit momentul inlocuirii sistemului de sunet instalat anterior in 2002, designerul Steve Minozzi a proiectat cel mai recent sistem folosind trei amplificatoare platforma Powersoft Quattrocanali 1204 pentru a alimenta toate cele 12 zone independente.
 

 
„Acustic, este extrem de dificil sa proiectam un sistem de sunet pentru o biserica precum Basilica Regina Pacis”, a spus Minozzi. „Este un spatiu lung, dreptunghiular, cu o multime de suprafete dure, un tavan concav si un sanctuar concav. Asta incalca orice regula, dar trebuie sa facem ca sistemul de sunet sa functioneze pentru acest spatiu si trebuie sa functioneze in mod automat. Atunci cand vine vorba de amplificare in aceste tipuri de bazilici, avem nevoie de un sistem care reuseste sa fata tuturor provocarilor, precum Powersoft Quattrocanali 1204.
 
O relatie de lunga durata
 
Platformele de amplificare Quattrocanali folosite pentru modernizarea sistemului audio din Basilica de Regina Pacis folosesc tehnologia Powersoft Smart Rails Management, urmarind tensiunea de la sursa de alimentare in timp real pentru a minimiza diferentele dintre tensiunea de iesire si tensiunea sinelor, imbunatatind eficienta generala si reducand dispresia caldurii.
 
„In 2002, amplificatoarele si procesoarele DSP pe care le-am instalat erau cele mai performante, dar asta a fost acum aproape 18 ani”, a spus Minozzi. “Quattrocanali are mai multa putere si o rata de esec foarte mica. Iar stabilitatea este grija noastra numarul 1.”
 

 
„Dispersia caldurii este o alta problema in instalatiile mari ca aceasta, deoarece sunt folosite o multime de amplificatoare”, a continuat el. „Acesta a fost principalul motiv pentru care am modernizat sistemul folosind Quattrocanali 1204.”
 
Bazandu-se pe parteneriatul de peste zece ani cu Basilica Regina Pacis – ce a inceput cu instalarea unui sistem de sunet in 1989, pe care ulterior l-au actualizat pentru a include procesoarele DSP in 2002, cea mai recenta actualizare a sistemului de sunet al bisericii include doua randuri de difuzoare personalizate, concepute pentru a se integra printre colonele de marmura de pe fiecare parte a naosului.
 
„Interiorul bisericii, este un spatiu frumos si atunci cand instalezi un nou sistem de sonorizare, in mod evident nu doresti sa ii profanezi in niciun fel aspectul. Asadar, cand s-a finalizat instalarea boxelor, am acoperit difuzoarele cu huse personalizate pentru a se potrivi cu colanele de marmura”, a spus Minozzi.
 
„Acum 30 de ani, daca ai fi luat un amplificator de mare putere si l-ai fi conectat la o boxa fara a-l conecta la un mixer pentru a putea controla nivelurile, ai fi prajit difuzoarele.”
 
„Asadar, una dintre celelalte caracteristici importante ale Powersoft Quattrocanali 1204 este ca simte schimbarile de rezistenta a conductorului, deoarece amplificatoarele trebuie sa faca fata  schimbarilor de incarcatura electrica si a altor anomalii. Deoarece fiecare incinta acustica are propriul canal Quattrocanali, daca boxa merge prost, amplificatorul va simti automat schimbarea si il va reajusta. De aceea am ales Powersoft“.