Amplificatorul de ultimă generație Unica de la Powersoft și transductorul compact Mover aduc o experiență audio superioară într-un teren nou de mini golf din Newcastle, Anglia.

Treetop Adventure Golf, cunoscut pentru terenurile sale immersive de mini golf, a deschis recent cea mai nouă locație în Gateshead, Newcastle. Aceasta cuprinde două terenuri de golf tematice în stil jungle, dintre care unul natural iar celălalt pe o structură de templu antic.

Pentru a oferi vizitatorilor o aventură excepțională, Treetop Adventure Golf s-a adresat integratorului Full Production, care a contractat designerul de experiențe audiovizuale Dan Roncoroni pentru a proiecta un sistem AV care să poată funcționa autonom fără intervenție umană timp de 14 ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

Scopul instalației era de a spune o poveste vizitatorilor care joacă mini golf, ceea ce este „extrem de dificil de făcut fără a lua în considerare sistemul audio de la început,” împărtășește Roncoroni. „Cu o varietate imensă în demografia vizitatorilor și sute de vizitatori în fiecare zi, asigurarea că toate liniile vocale sunt inteligibile în orice circumstanțe este vitală.”

Mai multe difuzoare sunt ascunse, având ca obiectiv ca niciun difuzor individual de nivel scăzut să nu fie vizibil pentru oaspeți. Jucătorii declanșează conținutul audio reușind sau eșuând la fiecare încercare, în timp ce există un peisaj sonor continuu care rulează în fundal.

Amplificarea este realizată în întregime cu produse Powersoft, constând în 16 unități de platforme de amplificare Unica 8M împărțite astfel: opt Unica 2000W/ opt-canale și opt Unica 4000W/ opt-canale. Având un spațiu de rack foarte limitat, Roncoroni a ales Unica în primul rând datorită densității sale de putere. „Proiectul a depins aproape de fiecare difuzor fiind amplificat individual; prin urmare, având opt canale de amplificare cu partajarea puterii într-o unitate de înălțime 1U a fost inestimabil,” explică el.

Un alt motiv pentru care Roncoroni a decis să aleagă platformele de amplificare Unica a fost Powersoft Cloud pentru monitorizare la distanță. „Nu există personal tehnic dedicat pe loc și Powersoft Cloud ne permite să încercăm să fim proactivi în privința întreținerii și depistării defecțiunilor,” spune el.

James Lawford, manager de canal pentru sunet live la CUK Audio, distribuitorul Powersoft în Marea Britanie, a evidențiat de ce Unica a fost potrivită pentru această configurație: „Spațiul de rack era limitat, având doar un rack de 16U, a fost util să avem densitatea de putere a platformei Unica. Nu numai atât, dar capacitatea sa de partajare a puterii, alocând putere la difuzoare diferite și utilizând multiple canale într-un spațiu mic, s-a dovedit inestimabilă dat fiind numărul de difuzoare din instalație.”

Lawford subliniază: „Dan s-a bazat pe PoE++, ceea ce Powersoft a evidențiat ca o caracteristică cheie în momentul lansării Unica. Acest lucru arată că Powersoft a luat în considerare nevoile atât ale utilizatorului final, cât și ale integratorului de sistem încă de la început.”
Roncoroni a ales, de asemenea, transductorul haptic inerțial cu frecvență joasă al lui Powersoft, Mover, care a fost instalat într-o zonă care trebuia să reproducă sunetul și senzația unei structuri care se prăbușește.

Natura compactă și eficiența puterii în raport cu dimensiunea permit integrarea lui Mover în spații limitate, fără limite de orientare, și furnizează un raport foarte ridicat între masa mobilă și masa totală, crescând eficiența finală a produsului. Produsul rezultat ridică aspectul oricărei experiențe AV imersive, reducând preocupările legate de poluarea fonică la frecvențe joase.

Pe terenul de golf, fiecare difuzor este amplificat individual, cu amplificatoarele Unica amplasate într-un singur rack de 42U, alături de echipamentul de control al iluminării și show. „Sistemul audio este relativ simplu,” spune Roncoroni. „Fiecare teren de este gestionat de un Mac Mini care rulează QLab. Mac Mini trimit conținutul prin Dante, prin unitățile RME, fie direct la un amplificator, fie prin TiMax pentru audio spațial.” Conținutul este declanșat prin comenzi OSC de la sistemul de iluminat Pharos, care procesează ieșirea de la senzorii de pe fiecare gaură de golf pentru a declanșa conținutul de câștig, pierdere sau ambient.