Jupiter Disco din Brooklyn este un club din New York City ai carui proprietari, Maks Pazuniak si Al Sotack, au ales ca in loc sa imite aspectul si atmosfera unui bar din trecutul orasului cum incearca multe alte cluburi, sa construiasca o camera cu inspiratie din viitor. O camera cu o estetica inspirata de lumea stiintifico-fantastic distopica care s-ar incadra perfect intr-un roman Phillip K. Dick sau intr-un film Star Wars. Pentru a completa colectia de ecrane LED, electronice vintage si iluminare difuza, a fost ales un sistem de sunet ce foloseste amplificatoarele Powersoft M20D pentru a oferi varietate si un sunet suficient de puternic DJ-ilor si artistilor rezervati de Jupiter Disco pentru lansarea clubului.
 

 
O locatie ce iti transmite din energia sa
 
La deschiderea clubului, in 2016, proprietarii simteau nevoia unui loc care le sa reflecte pasiunea pentru romanele stiintifico-fantastice si electronice vintage. „Totul a avut loc organic”, a spus Sotack. „Acestea sunt lucrurile care ne plac si am devenit prieteni datorita lor, asa ca am considerat ca vom exprima toate acestea prin ceea ce vom face.”
 

 
Designul sistemului audio a fost abordat prin prisma a doua obiective principale: siguranta ca exista suficienta putere si precizie a sistemului de sunet pentru a oferi un volum ridicat intr-o maniera concentrata si, pe de cealalta parte, necesitatea ca toate elementele sa se potriveasca aspectului camerei, fara a perturba tema. Locatia a fost aleasa pentru ca este o cutie din otel si beton, aspectul potrivit pentru un bar din 2065. Nu este o zona acustica ideala, asa ca obiectivul a fost gasirea unui modalitati de a asigura un volum puternic pe ringul de dans fara sa distruga auzul tuturor celor prezenti.
 
O provocare suplimentara a fost necesitatea sistemului de sunet de a avea amplificatoare puternice rezistente la supratensiunile initiale rapide. Tinand cont de natura inchisa a camerei, a fost necesara o pozitionare atenta a boxelor pentru a se asigura ca zonele potrivite sunt complet acoperite. Astfel ca integratorii sistemului de sunet au incercat sa mute rapid un volum mare de aer intr-un spatiu mic si in acelasi timp sa umple partea inferioara complet, astfel incat oamenii sa simta energia camerei fara sa fie nevoiti sa se afle in locul potrivit al ringului de dans sau sa nu poata comanda o bautura la bar.
 
Putere si precizie, exact unde este mai multa nevoie
 

 
Esența sistemului audio de la Jupiter Disco este un trio de amplificatoare profesionale de putere Powersoft MD20D – unul pentru reteaua de alimentare, unul pentru subwoofere si unul pentru subwooferele satelit, ce alimenteaza o selectie de boxe Danley si Bose ce ruleaza printr-un mixer rotativ facut la comanda conectat la un compresor VCA. Amplificatoarele Powersoft MD20D au fost selectate pentru puterea si fiabilitatea lor, dar si pentru capacitatea lor de a furniza semnalul in cel mai pur mod posibil. Punctul de plecare pentru intregul sistem a fost de a avea o putere cat mai curata posibila fara mult DSP intern. „Ce este grozav in ceea ce priveste MD20D-urile este ca au o putere pura, curata. Ele redau exact ce se aude in ele, fara a adauga ceva in plus, lucru ce permite compresiei sa vina din capatul frontal al sistemului” a explicat integratorul sistemului de sunet.
 
Pe langa faptul ca asigura clubului puterea necesara, sistemul poate gestiona si supratensiunile rapide, oferindu-le DJ-urilor oportunitatea de a avea o varietate de genuri muzicale bine adaptate spatiului, precum si posibilitatea de a utiliza sintetizatoare modulare sau tobe pentru imbunatatirea seturilor lor. Amplificatoarele MD20 reactioneaza la curentii tranzitorii extrem de bine, fara nicio intarziere. Si nu functioneaza inca la capacitate maxima, ceea ce inseamna ca avem o rezerva impresionanta de putere, in cazul in care se doreste putere la maxim” au mai adaugat proprietarii.