Situat in centrul orasului Mayfair, Novikov a fost primul restaurant & bar deschis in afara Rusiei de catre multiplul premiat operator, Arkady Novikov. Intinzandu-se pe trei etaje, cu doua restaurante distincte si un bar subteran extrem de exclusivist, Novikov Restaurant & Bar s-a bucurat de un succes urias inca de la deschiderea sa din 2011 si ramane unul dintre localurile preferate de londonezii posh.

Novikov a decis ca este momentul sa modernizeze sistemul de sonorizare din zona de lounge si a apelat la o firma locala. Aceasta nu a ezitat sa recomande un sistem audio KV2 Audio pentru a oferi senzatia de club pe care Novikov o cauta.

 

 

„Cand am vizitat Novikov la solicitarea lor pentru a vedea ce se poate face, am stiut imediat, solutia ideala este un sistem de la KV2 Audio. Am insistat pentru o demonstratie situ, astfel incat sa poata compara cu sistemul actual si sa decida singuri. S-au îndragostit instantaneu de sistemul KV2 Audio si am primit acordul lor de a continua” a declarat Toby Jones, managerul de proiect.

Pentru zona principala de lounge si bar au fost folosite opt boxe full range, de inalta calitate KV2 ESD10, cu doi cai, cu dispersie larga rotativa 100° H x 90° V goarna si cu subwoofer de 10”, suplimentat de doua boxe ESD1.18 de mare putere si doua subwoofere compacte ESD1.15. Doua boxe pasive SD25 compacte, cu profil redus, puternice dar discrete au fost folosite pentru una dintre zonele de lounge din camera principala. O a doua zona de relaxare cunoscuta sub numele de Union Jack room a fost sonorizata cu patru boxe compacte pasive, full-range ESD6 si un singur subwoofer ESD1.15. Pentru pupitrul DJ-ului a fost folosit o pereche de ESD6 si un alt subwoofer ESD1.15.

 

 

Novikov a avut nevoie de un sistem care sa ofere claritate, profunzime audio si acoperire in toate zonele, altfel spus excelenta la nivel de sunet. Zona de lounge este o destinatie propriu zisa, unde DJ celebri au o reprezentatie in fiecare saptamana, asa ca era nevoie de o solutie pe masura.

KV2 Audio a oferit tot ce a fost nevoie din punct de vedere al sonorizarii, inclusiv sistemul de monitorizare DJ. A fost posibila folosirea infrastructurii existente, bazata pe BSS Soundweb London BLU-100 DSP si controlata printr-un ecran tactil BLU-10, capabil sa gestioneze cele trei zone.

 

 

Grant Lee, managerul operational de la Novikov este incantat de rezultatele obtinute. Sonorizarea din zona de lounge este la nivelul la care merita sa fie, iar elementele cheie ale instalatiei anterioare au fost pastrate.

„KV2 Audio este destul de bine cunoscut in sfera cluburilor, iar DJ-ilor si oaspetilor nostri le place sunetul obtinut. Putem crea o atmosfera adecvata in stilul Ibizei noaptea, cu o sonorizare care suna uimitor – curat, detaliat si fara distorsiune, pastrand pe timpul zilei o atmosfera de relaxare”, a detaliat Grant.