Vienna Volksoper sau Opera Poporului este cea mai mare casa de opereta din Europa si una dintre cele mai mari locatii din Viena pentru opera, muzicaluri, concerte clasice si balet, ce ofera un program muzical extrem de diversificat, de la Carmen la Kiss Me Kate, de la Coppelia la Cabaret, dar si productii pentru scoli, spectacole locale de operata germana si altele.
 

 
Este in acelasi timp si prima locatie din Viena care isi deschide portile catre public dupa pauza de vara si mai ales, dupa pauza impusa de pandemie. Toate reprezentatiile viitoare vor beneficia de reproducerea audio impecabila a noului sistem KV2 Audio, primul sistem ce foloseste noul instrument de control si diagnostic KV2 pentru o mai buna gestionare a  sistemului audio de la distanta.
 
Cerintele sistemului audio ale unei astfel de locatii sunt enorme, fiind un teatru de repertoriu cu o gama de spectacole extrem de variata – intr-o seara poate avea loc un musical rock, iar in seara urmatoare, un balet clasic. Acesta a fost si punctul de plecare in proiectarea noului sistem audio pentru aceasta locatie: sa indeplineasca cerintele diferitelor tipuri de spectacole si sa ofere publicului cea mai buna experienta audio posibila. Avand in vedere aceste cerinte, alegerea fireasca a fost KV2 Audio.
 

 
Noul sistem KV2 Audio al acestei locatii include:

 
Volksoper Vienna este prima locatie ce foloseste noul instrument de diagnosticare, monitorizare si control al KV2, care adauga un nivel esential de confort si securitate in gestionarea unui sistem audio complex. Volksoper Vienna are 56 de amplificatoare utilizate frecvent si alte 5 amplificatoare de rezerva:

  • 40 amplificatoare audio ESP2000D
  • 6 amplificatoare audio ESR2800D
  • 4 amplificatoare audio ESR3000D
  • 2 amplificatoare audio SL3000D
  • 7 amplificatoare audio VHD3200D

 

 
Toate aceste amplificatoare trebuie sa fie controlate si monitorizate cu precizie, altfel nu pot functiona eficient. Sistemul anterior folosea amplificatorea controlate in retea, o solutie perfect fiabila, dar depasita. Solutia KV2 ofera mult mai multa flexibilitate, toate amplificatoarele, driverele si incintele acustice sunt monitorizate in timp real, astfel incat orice anomalie este localizata si raportata instantaneu. In acelasi timp, permite si configurarea si comutatea intre sisteme in cel mai scurt timp. De exemplu, pentru un spectacol se pot folosi incintele acustice de mici dimensiuni, iar pentru urmatorul spectacol un sistem complet diferit, cu toate subwooferele implicate. Pentru ca este posibila incarcarea setarilor amplificatorului pentru un anumit spectacol cu un singur click – plug and play, extrem de eficient si rapid.
 
Martin Lukesch, director de sunet si tehnologie media la Vienna Volksoper afirma: „Sunt incantat de noul sistem KV2 la fiecare nivel. Publicul nostru merita tot ce este mai bun si, in ceea ce ma priveste, am reusit asta prin noul sistem audio”.