Catedrala St Michael si St. Gudula este o biserica romano-catolica din capitala Belgiei si in acelasi timp, una dintre cele mai vechi si mai frumoase catedrale din Belgia. Initial ridicata pentru a-l onora pe Sf. Mihail, catedrala a fost contruita in secolul al IX-lea pe dealul Treurenberg. In secolul al XI-lea, a fost inlocuita de o biserica romana, ce a primit si doua turnuri rotunde, in secolul al XIII-lea. In total, au trecut aproximativ 300 de ani pentru a construi integral biserica, fiind terminata in 1519, chiar inainte de domnia imparatului Carol al V-lea. Din 1962, bisericii i se acorda statutul de catedrala. Impozanta si de-a dreptul impresionanta, catedrala are turnuri inalte de 64 metri si intreaga constructie a fost realizata cu piatra din cariera Gobertange, situata la 45 km sud-est de oras.
 

 
Vizitatorii catedralei pot alege intre expozitii, evenimente, concerte sau alte evenimente sociale ce au loc in mod regulat. Exista de asemenea si un sit arheologic remarcabil, ce poate fi vizitat in cadrul unui tur cu unul dintre voluntari. Acest caracter versatil al bisericii a fost cel care a impus necesitatea unui nou sistem audio, care sa poata fi folosit in timpul diferitelor tipuri de evenimente.
 

 
Era foarte important sa existe o reproducere clara a sunetului in aceasta forma arhitecturala dificila din punct de vedere acustic, dar si ca boxele audio sa se integreze perfect cu elementele de patrimoniu cultural. Tinand cont de toti acesti factori, s-a decis instalarea a 60 de incinte acustice Audac Axir, fiecare de cate un metru lungime, special concepute pentru reproducerea optima a sunetului in zone deschise cu tavane inalte. Un aspect important menit sa asigure ca preotul este inteles in timpul slujbelor. Ca suport pentru spatiile ramase, au mai fost instalate si 10 incinte Audac Kydo. Intregul sistem de sunet este alimentat de un singur amplificator cu patru canale SMQ750 cu tehnologie WaveDynamics ™.
 
Noul sistem de sonorizare Audac a facilitat posibilitatea tuturor vizitatorilor de a se bucura pe deplin de valorile spirituale si culturale, pregatind in acelasi timp catedrala pentru toate evenimentele sale viitoare.
 
Produse folosite:

60 x AXIR – Incinta acustica 12 x 2″
10 x KYDO – Incinta acustica 6 x 2″
1 x SMQ750 – amplificator patru canale 4 x 750W WaveDynamics™
1 x Q4TR – Unitate transformare pentru amplificator cu 4 canale