Sonorizarea adecvată este un element important al experienței clienților în industria Horeca. Un volum prea ridicat sau prea scăzut poate afecta modul în care clienții se simt într-un anumit spațiu, iar o selecție inadecvată a muzicii poate avea un impact negativ asupra atmosferei generale a locației.

Beneficiile unei sonorizări adecvate în afacerea ta

 • Potrivirea muzicii cu stilul de mâncare sau băutură poate crește vânzările cu până la 15%, potrivit unui studiu realizat de compania Soundtrack Your Brand.
 • Un sondaj realizat de MusicWorks a arătat că 84% dintre clienți sunt de acord că muzica potrivită contribuie la crearea unei atmosfere plăcute într-un restaurant. În același sondaj, 77% dintre clienți au declarat că muzica prea tare este principalul motiv pentru care nu se mai întorc într-un anumit local.
 • Studiile arată că nivelul ideal de sunet în camerele de hotel este de aproximativ 30-40 dB, în timp ce nivelul ideal de sunet în zonele comune, cum ar fi holurile și restaurantele, este de aproximativ 60-65 dB.
 • În ceea ce privește tipul de muzică preferat, un studiu arată că muzica instrumentală și cea ambientală sunt cele mai populare în hoteluri, restaurante si cafenele.

 

Potrivirea muzicii cu stilul de mâncare și băutură, menținerea unui volum adecvat și comunicarea informațiilor importante prin intermediul mesajelor sonore sunt toate elemente critice pentru a crea o atmosferă plăcută.

Dar pentru a asigura o sonorizare adecvată, trebuie urmăriți anumiți pași:

De ce să ții cont atunci când alegi un sistem audio pentru afacerea ta

 • Analiza spațiului

Primul pas în sonorizarea corectă a spațiului dvs. Horeca este analiza spațiului. În funcție de dimensiunea și forma acestuia, va trebui să alegeți echipamentul adecvat și să planificați dispunerea difuzoarelor. În plus, trebuie să luați în considerare suprafețele și materialele prezente în spațiu, cum ar fi podelele, pereții și tavanul, deoarece acestea pot influența sunetul.

 • Alegerea echipamentului

Următorul pas este alegerea echipamentului potrivit. Difuzoarele trebuie să fie adaptate la dimensiunea și forma spațiului și la tipul de muzică sau sunet pe care doriți să-l redați. Este important ca difuzoarele alese se integreze perfect în spațiu atât ca formă geometrică cât și coloristic.

 • Planificarea dispunerii difuzoarelor

Planificarea dispunerii difuzoarelor este esențială pentru a vă asigura că sunetul este distribuit uniform în întregul spațiu ținând cont de caracteristicile difuzoarelor alese cât și de geometria spațiului.

 • Controlul volumului

Controlul volumului este, de asemenea, esențial în sonorizarea adecvată a spațiului dvs. Horeca. Trebuie să vă asigurați că sunetul este suficient de puternic pentru a creea ambianța portrivita dar nu atât de puternic încât să devină deranjant sau să perturbe conversațiile

 

AudioVision a implementat numeroase proiecte folosind echipamente premium de la parteneri cu renume în domeniu:

 • Audac este un producător belgian specializat în soluții de sunet profesionale, amplificatoare, difuzoare, și accesorii audio;
 • Powersoft este liderul mondial în producerea de amplificatoare audio profesionale cu o greutate redusă, putere mare, și eficientă ridicată;
 • Kv2 Audio reprezintă soluția premium pentru sisteme de sunet destinate atât spațiilor de relaxare cât și pentru cluburi sau concerte
 • LD Systems și-a construit o reputație solidă datorită produselor de calitate și serviciilor ireproșabile pentru clienți, dovedindu-se a fi un partener de încredere în industria audio

Dorești mai multe informații? Nu ezita să ne contactezi  pentru o configurație personalizată.