Marc Kocks, business development manager pentru instalatii fixe in cadrul Powersoft, mentioneaza prezenta tot mai mare a mijloacelor informatice in sistemele de sunet pentru evenimentele sportive si modul in care este echilibrata eficienta energetica si puterea in sistemele de mari dimensiuni.
 
Stadioanele sportive nu gazduiesc doar evenimente sportive, ci de cele mai multe ori aceste locatii sunt folosite pentru concerte live sau alte evenimente. Utilizarea lor multifunctionala necesita si o flexibilitate a sistemului audio, care trebuie sa fie reconfigurat pentru diferite aplicatii.
 
Powersoft este recunoscut in intreaga lume ca un producator de amplificatoare puternice si eficiente. In ultimii ani, gama sa a fost extinsa cu produse dedicate instalarii fixe, cum ar fi Ottocanali, Quattrocanali si Duecanali. Aceste produse reprezinta o completare perfecta a portofoliului Powersoft si permit proiectarea unui sistem mai puternic, mai flexibil si mai eficient. Eficienta si consumul de energie reprezinta cele mai importante aspecte luate in considerare in proiectarea intregului sistem. Necesitatea unei alimentari reduse a retelei determina o reducere semnificativa a unui sistem fara pauza necesar aplicarii alarmei vocale, in timp ce reducerea emisiei termice a amplificatoarelor determina economisirea costurilor in spatiul rack si a racirii necesare pentru rack-urile amplificatorului.
 
Prezenta crescuta a sistemelor informatice in locatiile destinate in principal evenimentelor sportive simplifica utilizarea si functionarea sistemului audio. Controlul sistemului poate fi combinat cu alte sisteme si poate fi astfel foarte usor de utilizat. Platforma DSP de la Powersoft ofera utilizatorului o integrare completa, garantand in acelasi timp cea mai buna calitate audio. Retelele digitale audio, precum Dante, permit integrarea completa a sistemului audio cu sistemul informatic.
 
Sistemele audio destinate locatiilor sportive de mari dimensiuni trebuie sa fie capabile sa redea muzica, reclame sau muzica live. O alta specificatie a sistemului audio este de a fi integrata in sistemul de alarma vocala. In cadrul unui astfel de sistem, calitatea audio este combinata cu functii de monitorizare si control extins. Powersoft Ottocanali ofera sisteme multiple de a asigura functionarea in medii diferite din punct de vedere al cerintelor audio, fiind posibila si integrarea sa in sistemele de alimentare de urgenta.
 
Powersoft a implementat un astfel de sistem in Signal Iduna Park, stadionul clubului Borussia Dortmund. Daca in urma cu patru ani, sistemul de sunet existent cuprindea amplificatoarea cu doua canale, acum acestea au fost inlocuite cu solutiile Powersoft cu opt canale.
 

 
Amplificatoarele recunoscute din punct de vedere al eficientei energetice Ottocanali au fost instalate in combinatie cu noua serie X8, decizie determinata de puterea ridicata, caracterul ecologic al dispozitivelor si posibilitatea de controlare de la distanta prin intermediul platformei Armonía Pro Audio Suite de la Powersoft.