Amnesia este poate cel mai cunoscut club din Ibiza cu o reputație globală pe masura. Deschis pentru prima data in 1976, Amnesia a fost votat Best Global Club de cel putin patru ori si nu este niciodata departe de primele cinci locuri din lista celor mai bune 100 de cluburi ale revistei DJ Magazine. Anul acesta, ratinguri-le sale au primit inca un boost odata cu inaugurarea unui nou sistem de sunet audio de ultima generatie marca KV2 Audio. Anuntat ca fiind „cel mai avansat sistem de sunet din lume”, noul sistem a fost instalata in cel mai mare dintre cele doua cluburi cu o capacitate de 4000 de persoane, Terrace; initial deschis ca un club in aer liber, Terrace are acum are acoperis, dar ramane in continuare un spațiu luminos si aerisit, renumit pentru sesiunile sale de la rasarit, inundandu-se de lumina soarelui, in timp ce noaptea devine zi.
 
Sistemul KV2 Audio a inlocuit un sistem de sunet personalizat, care s-a potrivit locatiei in ultimul deceniu, dar care incepuse sa-si arate varsta. Asa ca proprietarii clubului au decis ca a sosit momentul unui upgrade si cum erau deja familiarizați cu calitatea experientei audio KV2 (prin sistemul instalat deja in alta locatie, Cova Santa), decizia a fost ca si luata.
 

 
Brief-ul a fost simplu – proprietarii isi doreau sa aiba cel mai bun sunet de pe insula.  Proiectat de echipa de la biroul KV2 Audio din Berlin in colaborare cu Johannes Kraemer (inginer de sunet pentru legenda tehno, Richie Hawtin, festivalul Time Warp si clubul Avant Gardner din New York), sistemul se concentreaza in jurul a 8 boxe cu dispersie largă SL412 cuplate cu 12 subwoofere pasive VHD2.18J din gama emblematică VDH. VHD2.18J sunt boxe de reflex-bass cu radiatie directa cu doua traductoare de inalta performanta de 18” proiectate sa reziste la niveluri de putere extrem de ridicate. Tehnologia unică SLA de la KV2 Audio ofera niveluri unice ale intervalului dinamic, distorsiune ultra-scazuta, claritate extrema si, in mod crucial, claritate inegalabila pe distante mari, datorită utilizarii electronice hibride adaptate la fiecare dintre cele mai rapide si mai mici traductoare de distorsiune disponibile astazi si electronice digitale cu cea mai mare rata de esantionare folosita vreodata intr-un sistem profesional de incinte acustice.
 
„Intentia mea a fost sa le ofer tehnicienilor de la Amnesia un instrument versatil care sa le permita sa directioneze show-ul, in functie de locul unde se afla DJ-ul, fie in fata, in spate sau in partea laterala a camerei”, spune Kraemer. „Am programat o solutie in care pot face asta pur si simplu stand la birou. Si fiecare zona VIP poate fi controlata individual.”
 
,,O alta intentie a fost sa proiectam un sistem care sa poata furniza o varietate de experiente sonore diferite, variind de la un sunet extrem de puternic, pana la bass puternic in stilul Detroit. Un sunet redat in perfecta armonie, potrivit pentru trupe, este posibil atunci cand difuzoarele de sus sunt comutate in modul delay. Cu alte cuvinte, sistemul este suficient de flexibil pentru a satisface orice vrea sa faca Amnesia.”
 

 
Dupa deschiderea oficiala si noaptea Cocoon cu Richie Hawtin, Kraemer a fost impresionat de laudele venite din partea clubberilor si chiar din partea altor cluburi de pe insula. Cu toate acestea, pentru el, cel mai mare compliment a fost acela ca ,,toti au dansat pana la lumina zilei, iar vibe-ul a fost minunat.”
 
Amnesia’s regular and resident DJs have noticed the difference:
 
Si DJ-ii rezidenti ai Amnesia au observat diferenta:
 
KV2 este, fara indoiala, unul dintre cele mai bune si mai inovatoare sisteme de sunet cu care am lucrat”, spune Hector Couto. ,,Pastreaza calitatea sunetului fara a compromite nuantele muzicale. Este o placere sa ma joc cu o asemenea precizie de frecventa.”
 
DJ-ul rezident CAAL, care a fost desemnat breakthrough artist in 2018 la DJ Awards, este de acord: ,,Este sistemul de sunet perfect pentru Terrace. Imi place sa pot asculta muzica in starea ei cea mai pura, de la frecvente joase la inalte, fara ca niciun proces sa modifice sunetul. Exact asta ofera KV2.”
 
Castigator al premiului DJ Award de cinci ori si nominalizat de zece ori, Luciano, adauga: ,,Sunetul este unul dintre elementele cheie ale unui club. Iti permite sa simti muzica, este un instrument ce reflecta arta si expresia. Pentru mine, este important sa avem un sistem care sa poata traduce sentimentele in cel mai bun mod posibil. Cred ca Terrace Amnesia realizeaza in totalitate acest lucru prin sistemul sau de sunet KV2.”
 
Ricardo Villalobos, icon in lumea tehno minimal, este mai succint: „Dupa 20 de ani la Amnesia, acum pot spune ca avem un sistem de sunet puternic si clar la Terrace.”
 
Ultimul cuvant il are directorul artistic al Amnesia si rezidentul pe termen lung, Martin Vega, alias Mar-T: ,,In ultimii 10 ani, Amnesia a folosit un sistem de sunet personalizat pe care oamenii il iubeau, dar era timpul sa se schimbe pe masura ce tehnologia se imbunatatea. KV2 a fost cea mai buna optiune pentru noi – este singurul sistem de sunet profesional care este inca analog si sunetul de pe Terrace este perfect.”
 
Pupitrul DJ-ului a primit și el ‘tratamentul KV2’ cu doua boxe full range ESR212 de 3 cai combinate cu o pereche de subwoofere VHD2.18J. Rezidentii clubului iubesc rezultatele, iar claritatea sunetului le permite ca detaliile unui mix sa iasa in evidenta intr-un mod ce „recreeaza muzica”, adaugand o cu totul alta dimensiune muncii lor. In zona VIP a fost de asemenea instalat un sistem ESR desi de data aceasta, au fost folosite difuzoare ESR215 – sisteme complete cu 3 cai, cu o dispersie orizontala larga de 110 grade – ce inlocuiesc nevoia de subwoofere separate pentru a oferi o experienta audio de inalta calitate in spatii mai intime.
 
,,Exista prea multe experiente audio dezamagitoare sau mediocre in aceste zile, asa ca a fost reconfortant sa lucrez cu echipa de la Amnesia care intelege cu adevarat si apreciaza complet diferenta KV2 in furnizarea de ceva nou si exceptional pentru Ibiza”, spune George Krampera Junior, CEO KV2 Audio.
 
,,Tehnologiile noastre revolutionare permit prezentarea muzicii dance si club intr-un mod ce nu a mai fost experimentat anterior”, continua el. ,,Cele mai scazute niveluri de distorsiune si cea mai inalta dinamica permit fiecarei nuante a mixului unui DJ sa fie livrata, absorbita, inteleasa si savurata. Conceptul de public care sta mai mult timp in zonele cu SPL ridicat, fara urechi care sa oboseasca sau care tiuie, ofera o experienta uimitoare in clubbing si, cel mai important, face pe toata lumea sa zambeasca. Suntem foarte mandri ca am reusit sa obtinem asta in Amnesia, unul dintre cluburile cele mai cunoscute din intreaga lume si ca ei sunt multumiti de rezultate.”