O noua locatie de top si-a deschis de curand portile in Buenos Aires. Rose in Rio (discoteca si club de noapte) a fost inaugurat de curand in apropierea cunoscutului Rio de la Plata, in zona cunoscuta sub numele de Costa Salguero.
 

Dealerul local Powersoft a fost ales pentru partea de sonorizare a locatiei si contractat inca de la inceperea constructiei cladirii. Dorinta proprietarilor clubului Rose in Rio de a avea cel mai bun sistem de sonorizare, care apoi sa fie instalat corespunzator caracteristicilor locatiei, s-a tradus in alegerea echipamentelor Powersoft. Ulterior, s-a dorit ca tehnicienii clubului sa fie instruiti in ceea ce priveste folosirea corecta a acestui sistem.
 

Luand in considerare publicul locatiei, sistemul de sonorizare trebuia sa asigure o calitate ridicata a sunetului fara a interfera insa cu estetica, mediul sau decoratiunile interioare ale fiecarui spatiu in parte.
 

O alta cerinta a fost aceea de a avea o acoperire uniforma in toate spatiile dar si posibilitatea de a controla intensitatea sunetului individual in fiecare spatiu, in functie de distributia audientei.
 

Cea mai mare provocare in acest sens a constituit-o inaltimea diferita a tavanului, care a facut dificila suspendarea sistemelor de sunet de acoperire a zonelor cu audienta mare. Insa prin distribuirea surselor de sunet in peste 12 puncte diferite, a fost rezolvat acest impediment fara a altera cu nimic estetica sau decoratiunile locatiei.
 

Avand in vedere toate acestea, sistemul de sunet folosit, fabricat in Argentina, a fost compus din 24 x STS Linea V10s, distribuite in 12 puncte ale locatiei acoperind ringul de dans si zonele din jurul sau, sase subwoofere STS Concerto SUB, amplasate sub cabina DJ-ului, 12 x STS mikra4s distribuite pe doua terase in aer liber, doua STS D10s intr-una din camerele VIP si de asemenea doua STS Cantata+s pentru cabina DJ-ului.
 

Pentru amplificarea sistemului de sunet au fost folosite un amplificator Powersoft X4pentru gestionarea celor sase subwoofere si 4 amplificatoare Powersoft  M50Q DSP + ETH, trei pentru a controla cele 12 puncte fiecare compuse din doua STS Linea V10, in timp ce ultimul asigura amplificarea celor 12 STS mikra4s si celor doua STS D10 din zona VIP.
 

Rack-ul de amplificare a fost amplasat intr-o incapere din spatele cabinei DJ-ului, controlat de o consola Pioneer DJM-900NXS2 si multiplayere CDJ-2000NXS2.
 

 

Software-ul Armonía a fost utilizat si in acest proiect pentru reglajul fin in timpul instalarii, egalizatoare si intensitatea sunetului. Armonía a fost de asemenea folosit pentru egalizarea si alinierea fiecaruia dintre cele 12 puncte compuse din STS Linea V10.
 
Intregul sistem este controlat de un PC situat in aceeasi cabina a DJ-ului. Spatiul de lucru al Armoniei face posibil controlul individual al fiecarui sistem distribuit in timp real.
 

 
“Totul functioneaza perfect, indeplinind toate cerintele pe care le-am avut initial”, a mentionat unul din proprietarii Rose in Rio. “Software-ul Armonía este cu adevarat util deoarece ne permite controlul total asupra diferitelor spatii dar si o mai mare flexibilitate a produselor instalate”.