Care sunt cele mai bune boxe audio profesionale pentru reprezentatiile live ale trupelor sau pentru evenimentele organizate de firmele de rental? Un articol recent din revista AudioTechnology, dedicata inginerilor de sunet si muzicienilor, porneste exact de la aceasta intrebare si contureaza un raspuns foarte clar: seria ES de la KV2 Audio.
 
Sisteme flexibile, compacte si modulare
Proiectata de la zero de cei de la KV2 Audio, seria ES reprezinta incercarea veritabila pentru a imbunatati semnificativ gama dinamica si performanta pe termen lung in exploatare, indiferent de output-ul necesar.
 
Ceea ce diferentiaza in mod cert seria ES este faptul ca este un sistem activ cu un modul de amplificare extern, in locul amplificatorului incorporat in spatele carcasei. Conceptul este de a pastra avantajele unui amplificator dedicat, special creat pentru a se potrivi perfect cu traductorii sai (cu procesarea uzuala si protectia driver-ului cu care ne-am obisnuit la sistemele auto-alimentate), dar intr-o unitate autonoma ce genereaza mai putina caldura si care poate fi transportata cu mai multa usurinta.
 
Seria ES este de fapt si primul produs dezvoltat de KV2 Audio, rafinat continuu in ultimul deceniu, o serie ce a devenit renumita pentru capacitatile sale unice si versatile si care reprezinta intruchiparea filosofiilor de design KV2 Audio.
 
Configuratii destinate unor audiente de pana la 2000 de persoane
 
Cu seria ES de la KV2 Audio, utilizatorul are acces la dispozitivele electronice de crossover, alinierea timpului, egalizarea, protectia sistemului si controale, utilizand, cand este necesar, conversia digitala de varf de 20 MHz.
 
ES 1.0 ES 1.5ES 1.8ES 2.5ES 2.6EPAK 2500 si EPAK 2500R alcatuiesc Seria ES de la KV2 Audio.
 
ES 1.0 este un modul cu 3 cai, medii/inalte/bass, care vine cu o caracteristica apreciata de multi ingineri de sunet: punctul de crossover nu este la mijlocul spectrului vocii umane (frecventele de trecere pentru cele trei drivere sunt: ​​130Hz, 500Hz si 2.5kHz.) Atat driverul de 1.7” de inalta frecventa cat si cel median de 6” (cu disipatoarele termice integrate) sunt horn-loaded si acest ansamblu combinat se poate roti. Cu o dispersie controlata si uniforma de 90° x 40, ES 1.0 are si un raspuns de frecventa foarte lin, ce reuseste sa mentina inteligibilitatea intacta, similara celei in mod idle, chiar si atunci cand sistemul este folosit la maxim, o caracteristica neobisnuita pentru incinte de aceasta dimensiune.
 
Seria ES cuprinde si trei variante de subwoofere. ES 1.5, un subwoofer compact de 15” cu 2 camere, ES 1.8, un subwoofer de putere mare de 18” cu reflex port si ES 2.5 – o incinta dubla de 15”. Sistemele de sunet pot functiona cu oricare din cele 6 combinatii ale acestor subwoofere, cu o incinta 1.0 deasupra, toate dintr-un modul de amplificare.
 

 
Si, bineinteles, amplificatoarele seriei de la KV2: EPAK 2500, o unitate de amplificare si control cu 4 cai ce inmagazineaza 2,500W ce justifica greutatea sa de 35kg si EPAK 2500R, versiunea montabila pe rack. Ambele sunt concepute pentru amplificarea si controlul sistemelor ES. EPAK 2500 asigura atat functionarea celor 4 amplificatoare individuale, cat si procesarea semnalului si controleaza distribuirea puterii in functie de cate module de bass sunt folosite. Din punct de vedere operational, EPAK 2500 are cateva functii utile, cum ar fi un selector care indica daca este necesar sa fie instalate module suplimentare de amplificare (incinte 1.0) Acest lucru activeaza EQ-ul suplimentar si filtrele de procesare. Pe partea inferioara, exista un punct de insertie XLR unde poate fi introdusa propria unitate de delay sau pot rula subwoofere active suplimentare.
 
Apreciate de firme de rental, trupe si evenimente nationale si internationale
 
Panache Audio Systems, firma de rental cu sediul in Kent, Marea Britanie, este una dintre firmele de rental ce recunosc avantajele includerii sistemelor ES de la KV2 Audio in inventarul lor de inchiriere.
 
Locatii precum Key Club din Los Angeles, teatrul The Ricardo Montalbán din Hollywood, Nikki Beach din Ibiza sau Le Gaga din Iași au ales sa iasa in evidenta si prin sistemul de sonorizare din seria ES de la KV2 Audio.
In Romania, AraSound, Prinsart, City Events, Ovi Live Music, Marius Music Art si All Music folosesc frecvent sistemele ES in setup-urile evenimentelor pe care le organizeaza.
 
Festivalul Walled City Tattoo ce are loc anual in Londonderry, Irlanda de Nord si-a incredintat sonorizarea echipamentelor de la KV2 Audio inca din 2013, iar sistemele din seria ES au facut ca editia din 2015, cand au fost prima oara folosite, sa se diferentieze prin claritatea sunetului.


 
În România, Pindu, Kavalla, Gramoste, Samarina, Steaua di Vreari, Marian Cozma Band, Florin Decuseara, Ancuta Anghle, Polifonic Band, Best Music si Formatia Colonade au ales deja sistemele ES pentru sonorizarea evenimentelor lor.