Functionand intr-o cladire moderna cu o arhitectura contemporana, Biserica Vine din Madison, Wisconsin isi serveste tanara congregatie de cand si-a deschis pentru prima oara usile in 2013. Cand conducerea bisericii si-a dat seama ca sistemul de sunet existent este inadecvat pentru nevoile tot mai mari ale slujbelor sale, au contractat o firma locala pentru a crea un nou sistem de sunet personalizat pentru spatiul cladirii, care sa creasca claritatea vocii si calitatea sunetului general. A fost proiectat un sistem bazat pe amplificatoarele Powersoft Duecanali si Quattrocanali pentru un sistem puternic si versatil care va servi Biserica Vine in anii urmatori.
 

 
Inainte de a proiecta sistemul, echipa contractata s-a confruntat cu acustica existenta a bisericii, in alegerea elementelor instalate si pozitionarea lor.„A trebuit sa amplasam boxele fara sa afecteze luminile sau proiectorul, dar in acelasi timp sa deserveasca toate cele patru sectiuni ale bisericii”, a explicat Blake Akers, managerul de proiect.„In acelasi timp ne-am ocupam si de podeaua din beton si tavanul deschis, asa ca am stiut ca tratamentul acustic este necesar pentru a obtine cat mai mult de la sistem.”
 
In plus, Akers a dorit sa se asigure ca noul sistem va fi mai usor de utilizat si perfect adaptat spatiului. „Cu sistemul lor existent, personalul tehnic al bisericii a trebuit sa foloseasca mult EQ pentru a se asigura ca functioneaza, ceea ce, evident, nu era ideal”, a explicat el. „Ne straduim intotdeauna sa punem la dispozitie un sistem specific nevoilor unei locatii si dorim ca instalarea si utilizarea sistemelor noastre sa fie cat mai usoara cu putina.”
 

 
Putere si versatilitate
Inima sistemului pe care Akers si echipa sa l-au proiectat pentru biserica Vine consta dintr-un Powersoft Duecanali 4804 DSP + D si un Quattrocanali 2402 DSP + D pentru a alimenta un sistem Seeburg, impartind sarcina intre cele doua amplificatoare pentru control maxim. Quattrocanali alimenteaza incintele acustice principale in timp ce Duecanali controleaza subwooferele. „Am ales amplificatoarele Powersoft din cateva motive. In primul rand, sunt incredibil de fiabile si vor putea sluji biserica mult timp”, a explicat el. “In al doilea rand, sunt amplificatoare incredibil de puternice si stiam ca amplificarea unei camere de aceste dimensiuni va fi o sarcina usoara pentru acestea”.
 
Sistemul de boxe a fost ales folosind un software de modelare acustica, cu boxe pasive principale si laterale instalate in grinzile aeriene, pentru a asigura o acoperire maxima. „Folosind software-ul de modelare, am stiut imediat ce sistem de boxe vrem sa folosim si am stiut ca vrem sa folosim grinzile din tavan pentru a le atarna pentru unghiurile corecte, a spus Akers. „Am tratat acustic camera pentru a inlatura reverberatiile inutile.”
 

 
Inainte de a instala amplificatoarele in biserica, Akers a fost capabil sa le programeze special pentru aceasta instalare folosind software-ul de administrare a sistemului Armonía Plus de la Powersoft, permitand o configurare usoara la fata locului. „Ne place sa folosim ArmoníaPlus pentru aceste instalari, deoarece ne permite sa pregatim amplificatoarele intern inainte de instalare”, a explicat el. „In acest fel, ele sunt conectate si putem sa le reglam atunci cand ajungem la fata locului. In plus, pentru ca toate sunt conectate la retea putem sa le controlam folosind DSP din fata casei fara sa avem nevoie de cabluri Ethernet.
 
Cu noul sistem instalat, personalul tehnic Vine Church s-a bucurat de o imbunatatire semnificativa a sunetului si de o usurinta sporita de utilizare, care a venit odata cu sistemul audio special conceput pentru Vine. “EQing-ul in camera este mult mai usor acum, iar calitatea audio sporita face munca personalului mult mai usoara”, a spus Akers.