The Muni este un amfiteatru in aer liber, infiintat de Asociata Municipala a Operei din Springfield. Amfiteatrul a fost foarte apreciat la nivel local si odata cu cel de-al 53-lea sezon, s-a dorit o modernizare a sistemului de sunet. Trent Keeling, senior design consultant la Advanced Audio and Lighting Systems a selectat doua amplificatoare de putere marca Powersoft care ofera implicit posibilitatea conectarii prin DANTE – Ottocanali 12K4 DSP+D cu Dante si Duecanali 4804 DSP+D cu Dante pentru amplificarea sistemelor LCR (Left-Center-Right) de exterior ale teatrului.
 
Un utilizator avid al amplificatoarelor Powersoft in ultimii 5 ani, Keeling si compania sa au fost in cautarea unei solutii de amplificare care sa ofere conectivitate Dante pentru a se conecta cu un singur cablu la consola Yamaha Q05 a amfiteatrului. 
 
“Aveam nevoie de amplificatoare cu conectivitate Dante, dar care sa aiba si alte cerinte importante, cum ar fi DSP de calitate, mai multe canale si densitatea puterii intr-un spatiu mic de rack”, explica Keeling. “Ottocanali 12K4 DSP+D si Duecanali 4804 DSP+D au indeplinit toate aceste cerinte.”
 
Cand se afla inca in cautarea celei mai bune solutii de amplificare pentru sistemul LCR (Left-Center-Right) al amfiteatrului Muni, Keeling a fost atras de canalele multiple si calitatea sunetului caracteristice amplificatorului Ottocanali 12K4 DSP + D, dar si de simplitatea programarii DSP a unitatii Duecanali.
 
“Programarea DSP a amplificatorului Duecanali este foarte simpla si ofera cateva caracteristici minunate cum ar fi posibilitatea de a controla supraoscilatia difuzoarelor, limitand distorsiunile.”, a mai adaugat Keeling. “Ne-a placut si functia de redundanta analog pentru aceasta aplicatie, deoarece nu alimentam numai Dante, ci si analog IO.”
 

 
Reala recuperare a investitiilor
 
In calitate de organizatie non profit, amfiteatrul Muni strange fonduri exclusiv prin vanzarea de bilete, asa ca s-a cautat o solutie de amplificare care sa fie viabila si functionala pentru o lunga perioada de timp.
 
“Exista in mod evident cateva optiuni mai accesibile pe piata, dar in momentul in care efectuam upgrade-uri pentru locatii non profit cum este The Muni, este vizata o rentabilitate a investitiei” a explicat Keeling. “Folosing sisteme de inalta calitate precum Powersoft, nu numai ca ai garantia ca vor functiona pentru o perioada lunga de timp, dar stii si ca sunetul obtinut cu aceste amplificatoare este de cea mai inalta calitate.”
 
Cu patru reprezentantii diferite in fiecare vara, Keeling avea nevoie de un sistem care sa ofere fiabilitate noapte dupa nopte. “In fiecare weekend avem o multime de oameni care asteapta sa vada spectacolul si trebuie sa nu le inselam asteptarile prin fiabilitatea sistemului nostru”, a explicat Keeling. “Nu putem avea un spectacol care isi deschide portile publicului la ora 7:00 si sa fie o problema cu amplificatorul. Fiabilitatea este cheia si Powersoft ne ofera acest lucru.”
 

 
Sunet de calitate, noapte dupa noapte
 
Pe langa un sunet fiabil, ceea ce l-a determinat pe Keeling sa apeleze la Powersoft a fost calitatea sa de neegalat – esentiala pentru o locatie cu reprezentatii in aer liber. “Atribui amplificatoarelor Powersoft o parte din inalta fidelitate, inteligibilitate si muzicalitate a reprezentatiilor.”, a spus el. “Difuzoarele de calitate beneficiaza de o solutie de amplificare de calitate. Noua acoperire este nespus de larga si muzicala.”
 
Un amfiteatru etajat in imprejurimi idilice pe malul lacului, amfiteatrul The Muni pune in scena in acest sezon productiile live ale “Little Shop of Horrors,” “Sister Act,” “Legally Blonde” sau “Annie” si continua sa fie considerat o institutie in comunitatea din Central Illinois.