Turneul mondial Rock Believer al trupei Scorpions a început în martie 2022 la Las Vegas, cu o serie de concerte la Planet Hollywood Hotel & Casino. Designerul de lumini Manfred Nikitser, unul dintre oamenii de bază ai echipei încă din 2015, a ales luminile blinder LED Prolights ArenaCob 4FC pentru a aduce la viață viziunea trupei pentru noul tur.
 

„Scorpions este o trupă de hard rock clasică, dar au avut întotdeauna o abordare foarte modernă în organizarea turneurilor și alegerea decorului de scenă. Chiar și în turneele anterioare, scena a fost foarte curată, fără aranjamentele de amplificatoare tipice văzute în alte prestații rock. În plus, se lucrează mult cu ecranele LED.” – Manfred Nikitser, designer de lumini Scorpions.

 
Pentru actualul turneu, totuși, Scorpions au ales în mod intenționat un design clasic de scenă rock’n’roll, cu materiale predominant fizice și structuri haptice.
 
Elementul central al scenei este impresionanta scară în formă de piramidă pe care se află tobele, cu o suprafață de 6 x 5 metri. Pentru a decora cele 5 trepte, designerul a ales un total de 83 de corpuri LED Prolights ArenaCob 4FC.
 

„Nu ne-am dorit în mod deliberat o scară prea înaltă, pentru a nu distruge aspectul general armonios al scenei și pentru a sublinia mai mult ideea de unitate a trupei. Trupa ar trebui să folosească scările pentru a interacționa cu toboșarul.”

 
Designerul de lumini a căutat un element de lumină cu care să scoată în evidență scările în moduri inedite, însă să păstreze aspectul tipic rock pe care trupa Scorpions și-l dorea pentru acest turneu. Căutările l-au adus la luminile blinder Prolights, care se remarcă prin obiectivul de tip reflector parabolic în combinație cu lentilă HD Fresnel.
 

„ArenaCob se potrivește perfect, deoarece oferă aspectul de lanternă al luminilor blinder convenționale chiar și atunci când sunt oprite. În plus, am fost impresionat de comportamentul de dimming, care funcționează ca un blinder DWE, dacă este necesar.”

 
În plus față de cele 83 de ArenaCob 4FC instalate permanent în suportul tobei, Nikitser folosește 36 de unități suplimentare ca perechi de 2 în tavan pentru a crea aspectul School 8 Lite – „cu avantajul suplimentar că poți folosi și culoare”.
 
Află toate specificațiile luminilor blinder LED Prolights ArenaCob 4FC.