Municipalitatea Leiden din Olanda, impreuna cu compania energetica Uniper, si-au unit fortele pentru a ilumina un cos de fum inalt de 80 de metri, folosind proiectoarele PROLIGHTS Mosaico XL. Unitatile rezistente la intemperii au fost instalate pe acoperisul centralei electrice Uniper si functioneaza seara, proiectand viteza vantului pe cosul de fum.

Distribuitorul si partenerul exclusiv al PROLIGHTS in Olanda, Full AVL Distribution a avut misiunea de a proiecta o imagine inalta de 20 de metri dintr-un punct inferior. Datorita distantei de proiectie in crestere si a intensitatii dorite, a fost necesara intocmirea unui plan bine dezvoltat. Dupa configurarea initiala si teste preliminare, solutia a fost folosirea a 4 proiectoare PROLIGHTS Mosaico XL pentru a realiza proiectia. Unghiul fasciculului in functie de curbura cosului de fum a fost ajustat atfel incat sa rezulte o reprezentare dreapta a literelor proiectate.

Rezultatul este un reper arhitectural unic ce poate fi vazut din diferite locuri ale orasului si genereaza reactii pozitive in randul vizitatorilor sau locuitorilor orasului.


In Romania, AudioVision ca distribuitor si partener exclusiv al PROLIGHTS, poate oferi solutii complete de proiectare si instalare a luminilor profesionale cu ajutorul carora elementele arhitecturale sunt puse in valoare iar orasele prind viata.


Mosaico XL este un proiector de imagini LED, extrem de puternic pentru proiectia pe distante lungi a textelor, imaginilor sau siglelor pe cladiri si peisaje. Construit intr-o carcasa durabila turnata sub presiune IP66, Mosaico XL ofera o iesire fenomenala de 17000 lumeni si un set extins de caracteristici, inclusiv sistem liniar CMY + CTO de mixare a culorilor si profil pentru a contura cu precizie zona de proiectie. Zoom-ul exceptional variaza de la 5 ° la 50 °, permitand instalarea acestui dispozitiv la orice distanta, facandu-l versatil atat in instalatii pentru proiectie de aproape, cat si in instalatii cu proiectie de la distante mari, excelent pentru iluminarea statica sau animata a fatadelor cladirilor.