De-a lungul anilor, târgul ISE (Integrated Systems Europe) a devenit principalul târg comercial pentru industria audio-vizuală profesională și a sistemelor electronice. Având accent pe prezentarea celor mai noi produse, servicii și soluții ale companiilor de top, ISE nu a făcut excepție nici în anul 2024.

În perioada 30 Ianuarie – 2 Februarie, cele mai renumite nume din industriile audio și video și-au prezentat ultimele inovații, fie apărute pe piață, fie ce vor fi lansate în perioada ce urmează.

Printre participanți, s-au regăsit, desigur, și mulți dintre partenerii noștri:

KV2

KV2 a extins încă o dată gama EX prin adăugarea modelului EX28, care a debutat la ISE 2024.

EX28 este un sistem de difuzoare active cu 2 căi, care se bazează pe succesul modelului EX26, adăugând o extensie suplimentară a frecvenței joase. Profilul său compact îl face ideal pentru o multitudine de aplicații de FOH în orice mediu care necesită calitate premium, inclusiv teatre, locuri de agrement, locuri de cult și săli de concerte.

 

Audac

Audac a lansat recent seria ATEOxM, care poate fi utilizată atât în interior, cât și în exterior. Seria de boxe ATEO este proiectată special pentru instalări permanente în locații precum case, magazine, pub-uri, restaurante și cluburi.

Instalarea boxelor este rapidă și ușoară, inclusiv a mai multor boxe, chiar și pentru persoane fără experiență.

Totodată Audac a lansat și boxele Vexo 108, versiunea de 8” a seriei, și Vexo208, noile boxe cu o lățime subțire și o acoperire largă.

 

Prolights

Prolights a prezentat modelele Astra Hybrid330IP și Jet Hybrid200.

Prolights promovează extinderea gamei sale de succes Astra Hybrid330 cu o nouă adiție, Astra Hybrid330IP, cu protecție IP65, proiectată pentru utilizare atât în interior cât și în aer liber. Astra Hybrid330IP este prezentată ca fiind cel mai versatil dispozitiv de iluminat mobil Prolights până în prezent.

Jet Hybrid200 este special conceput pentru versatilitate, de la efecte la proiecții largi de spot. Are o ieșire luminoasă de 8.000 de lumeni dintr-o sursă LED de 200W. Capacitatea sa rapidă de zoom, variind de la 3,5° la 40°, împreună cu un design ușor de doar 15 kg, face ca Jet Hybrid200 să fie adaptabil la orice mediu.

Cu orientare către un segment de piață diversificat, Jet Hybrid200 este conceput pentru integratori de sisteme, companii de închirieri și locații de divertisment. Oferă o soluție de iluminat multifuncțională, înlocuind necesitatea unor dispozitive separate de fascicul și proiector, capitalizând în același timp avantajele tehnologiei LED.

 

Sennheiser

Sennheiser a pus la dispoziție soluțiile TeamConnect Ceiling (TeamConnect Ceiling Medium și TeamConnect Ceiling 2), noile soluții TeamConnect Bar (TeamConnect Bar S și TeamConnect Bar M), seria de microfoane wireless digitale EW-DX și MobileConnect, o soluție inovatoare, scalabilă, bazată pe aplicație, pentru accesibilitate.

A fost prezentat, de asemenea, și Headmic 4, noul microfon de condenser cardioid cu calitate înaltă și ultra-ușor (7 g), destinat aplicațiilor vocale.

 

Powersoft

Powersoft a prezentat Verso, un dispozitiv proiectat pentru a conecta produsele Powersoft la platforma sa cloud MyUniverso.

Participanții ISE au avut ocazia să descopere cum Verso ajută integratorii și managerii IT să profite în întregime de platforma cloud MyUniverso. Cunoscut anterior sub numele de Universo, MyUniverso s-a unit acum cu MyPowersoft, asigurând că toți utilizatorii cu conturi MyPowersoft pot accesa platforma cloud.

Powersoft a prezentat, de asemenea, noile modele de putere redusă Unica 1K8 și Unica 5K4, proiectate pentru aplicații mai mici. Mai mult, întreaga serie Unica beneficiază acum de adăugarea funcționalităților de distribuție dinamică a muzicii (DMD), anterior exclusivă doar pentru Mezzo.

 

Genelec

Genelec a primit prestigiosul premiu Inavation Awards 2024 pentru Producătorul Anului, aducând noi laude din partea industriei pentru abordarea lor axată pe soluții de difuzoare de înaltă calitate și dezvoltare durabilă. Aceștia au expus familia Smart IP de difuzoare cu PoE.

Premiile Inavation – organizate de revista Inavate și Integrated Systems Europe (ISE) – contribuie la stabilirea standardelor în fiecare an pentru profesioniștii AV din întreaga lume, celebrând cele mai bune proiecte de design, integrare și management AV la nivel global, ajutând investitorii în AV să descopere cele mai promițătoare inovații ale industriei.

 

Audio-Technica

Audio-Technica a prezentat la ISE 2024 microfonul BP3600 audio imersiv, alături de o gamă de alte soluții audio pentru instalații fixe.

Cu interesul crescut pentru audio imersiv în difuzare și alte aplicații, microfonul BP3600 este proiectat pentru a ajuta la captarea sunetului surround cu un flux de lucru cât mai prietenos posibil.

Audio-Technica a lansat și o nouă versiune a microfonului cu formare a fasciculului ATND1061, compatibil cu protocolul său de comunicare Audio-Technica Link. ATND1061LK beneficiază de tehnologia IP a Audio-Technica Link pentru transmiterea audio digitală multi-canal necomprimată și pentru controlul informațiilor cu o latenta minimă.

ATND1061LK caută poziția vorbitorului, permițând urmărirea precisă a participanților care se mișcă în timpul întâlnirilor sau prezentărilor. Detectează, de asemenea, sunetele nedorite în timpul unei întâlniri și ajustează automat fasciculul astfel încât să nu fie îndreptat în acea direcție.

 

Adam Hall

Standul Adam Hall s-a concentrat pe o gamă completă de produse proiectate special pentru piața de instalații. Noua serie TICA include totul, de la preamplificatoare de mixare și streaming media la o gamă de amplificatoare cu diferite canale și puteri. De asemenea, au existat interfețe audio Dante, transformatori, amplificatoare pentru căști și interfețe de control. Proiectate pentru aplicații în domeniul ospitalității, comerțului, companiilor și educației, instalatorii pot construi sisteme întregi cu produsele din seria TICA, sau acestea pot fi integrate în instalații existente, oferind conexiuni sau zone suplimentare.

 

Cameo

Cameo a prezentat seriile AZOR și OTOS, completate de o varietate de alte spoturi pentru aplicații de instalare, transmisie și teatru, inclusiv noile modele ZENIT și barele LED PIXBAR G2.

Cu AZOR SP2 (Spot Profile Moving Head) și AZOR W2 (Wash Moving Head), Cameo extinde acum familia AZOR cu două instrumente profesionale de iluminare pentru utilizare flexibilă în aplicații de dimensiuni medii. AZOR SP2 se bazează pe o sursă de lumină LED de 300 W cu 13.000 de lumeni de flux luminos și un interval mare de zoom de la 5° la 50°. Acesta completează avantajele unui spotlight clasic cu lame de înrămare motorizate (+/- 60° rotative) pe patru niveluri. AZOR W2 combină șapte LED-uri RGBL de 40 W controlabile individual și un interval de zoom de la 4° la 50° pentru aspecte clasice de wash.

Cameo extinde seria OTOS cu trei modele noi: OTOS W12, OTOS W6 și OTOS W3. Capetele mobile OTOS WASH IP65 sunt echipate cu LED-uri RGBL controlabile individual și fiecare are un inel FX LED separat controlabil pentru utilizarea creativă a tonurilor albe și a culorilor. O caracteristică specială a noii serii OTOS WASH este funcția de zoom multiplu. În funcție de model, până la trei niveluri de zoom pot fi controlate individual. Versatilitatea seriei OTOS WASH este completată de transceiver-ul integrat W-DMX și CRMX pentru transmiterea fără fir a datelor DMX și RDM.

 

Caymon

Caymon prezintă seria IS, soluția de montare în stil rack. Participanții au descoperit versatilitatea acesteia, fiind prezentate trei modele adaptate pentru montarea în rack a 1, 2 și 3 unități. Decupajele integrate pentru legarea cablurilor facilitează gestionarea acestora, asigurând o configurare curată și organizată.