Inaugurat in vara anului trecut, Brooklyn Mirage a fost redeschis de curand intr-o noua locatie pe patru etaje din East Williamsburg, o locatie impunatoare, similara unui castel. Atmosfera este unica, proiectoarele alterneaza imaginile roz cu cele violet pe peretii cetatii, iar razele de lumina strabat impunator ceata. O mare de capete mici, se intrevad sub palmieri si difuzoarele KV2 Audio, alese ca sisteme de sonorizare.

Nu ne aflam in Las Vegas, Miami sau plaja Zrce din Croatia. O privire rapida spre vest ne dezvaluie varful cladirii Empire State Building, cu stralucirea sa caracteristica .

Dupa un an de impedimente legale ce i-au ingreunat redeschiderea, controversatul club de noapte Brooklyn Mirage a avut marea deschidere sambata trecuta. Clubul promite sa fie o destinatie de proportii pentru petreceri techno si deep house, ambitioasa si din punct de vedere arhitectural.

Locatia este componenta exterioara a constructiei de 80.000 de metri patrati de pe Stewart Avenue, Avant Gardner, situata intr-un coridor industrial din cartierul East Williamsburg, la cateva blocuri de Queens. In toamna, un depozit (acum plin cu saci de amestec de ciment si echipament de constructii) va fi transformat intr-un spatiu de evenimente. O alta zona va deveni un club de 5 000 de metri patrati. Intreaga suprafata va putea gazdui 6.000 de vizitatori.

“Oamenii cred ca deschidem un club de noapte, dar acest lucru nu este viabil din punct de vedere economic”, a spus Simar Singh, directorul de strategie. marketing si dezvoltare al companiei Cityfox Experience, compania ce promoveaza Avant Gardner. Spatiul, a spus el, ar putea gazdui evenimente corporative, spectacole de moda, nunti si proiectii de film.

Brooklyn Mirage trebuia sa fie deschis in mai 2016 insa au existat unele impedimente legale, intrucat autoritatile orasului acuzau vanzarea de bauturi fara autorizatie, lipsa planurilor de evacuare si conditii “iminent de periculoase pentru viata umana”.

In aprilie, Autoritatea pentru Alcool din New York a acordat companiei Avant Gardner licenta pentru bauturi alcoolice, in ciuda votului unanim de opozitie din partea consiliului local al comunitatii, care se temea de servirea alcoolului in aer liber dupa ora 1 dimineata.

Contrar tuturor barierelor legislative, deschiderea clubului de sambata s-a confruntat cu o alta amenintare: furtuna. Dar, dupa ce organizatorii au distribuit sute de poncho de plastic, cerul s-a inseninat si a aparut un dublu curcubeu.

Dupa lasarea intunericului, curtea interioara s-a umplut cu petrecareti cu palarii si camasi florale. Stephan Bodzin, un renumit si indraznet D.J. tehno, a reusit sa creeze o atmosfera unica. Dimensiunile si arhitectura clubului au oferit celor prezenti un sentiment de libertate aproape imposibil de gasit in Manhattan.