Auditoriul „Princess Alexandra” situat pe malurile raului Tees, în cadrul Yarm School, are o capacitate de 750 de locuri si este destinat spectacolelor. Auditoriul a fost premiat cu Civic Trust si premiul RIBA iar pentru a avea un sistem de sonorizare pe măsura acestor distincții, managerii au decis de curând îmbunătățirea sistemului de sunet.

 

Spatiul este complet flexibil cu scaune retractabile si gazduieste un program incredibil de variat si versatil – de la productii scolare si prelegeri, la trupe aflate in turneu si unii dintre cei mai cunoscuti comedianti.
 

 

Sistemul existent nu mai putea face fata unor astfel de evenimente, astfel s-a luat decizia de a se realiza o auditie pentru o varietate de sisteme de sonorizare.
 

Spatiul unic – descris de presa ca fiind “…  Sydney Opera House, Gateshead’s Sage si putin din Starship Enterprise…” – este un auditoriu foarte larg care poate fi configurat in multe feluri si noul sistem trebuie sa ofere o acoperire completa, SPL mare si o claritate pe măsură,  fără a se remarca ca și vizibilitate.
 

Ghidati mai departe de conceptul de difuzor existent in prezent, KV2 a fost propus de furnizorii de sunet din Richmond –  Sound Hire,  pentru a arata ce ar putea fi obtinut printr-o abordare simplificata a parametrilor vizați.
 

In timp ce alte sisteme s-ar stradui sa acopere intreg spatiul cu un singur subwoofer pe fiecare parte, KV2 a reusit acest lucru cu legendarul sistem ES.
 

Dan Brookes, managerul de auditoriu al teatrului „Princess Alexandra” povesteste:  “Am analizat o serie de sisteme diferite pentru auditoriu si KV2 a fost cu certitudine deasupra celorlalti in materie de claritate si sunet. Sistemul permite intr-adevar ca nuantele muzicii si activitatii vocale pe care le desfasuram in cadrul scolii sa fie puse in valoare si sa iasa in evidenta.
 

 

Referindu-se la decizia de a aduce KV2, Joe Mitchell, SoundHire, a comentat: “Am fost abordat de Dan pentru a-mi spune parerea despre implementarea unui nou sistem de sonorizare pentru auditoriul Princess Alexandra al scolii Yarm. Dupa ce am obtinut deja rezultate uimitoare cu KV2 in cadrul proiectelor de instalare fixa ​​si a evenimentelor datorita propriului stoc de produse KV2 destinate inchirierii, nu am ezitat in a recomanda KV2. KV2 a adus un singur sistem ES cu doar ES1.0 si ES2.5 pe fiecare parte si cu ajutorul amplificatoarelor create special EPAK2500, toti au fost de acord ca aceasta a fost alegerea finala pentru acest loc.”

 

Pentru a spune ca sistemul a impresionat de la instalarea lui este o afirmatie modesta, dupa cum Dan, Joe si directorul scolii David Dunn il lauda: “Am avut un feedback minunat pentru acest sistem atat de la parinti, cat si de la artistii care viziteaza. Acum avem un sistem care sa corespunda calitatii locatiei noastre“, spune Dan.
 

David Dunn, directorul executiv, a mai declarat: “Suntem incantati ca am investit in sistemul KV2. De cand a fost instalat sistemul, am avut o gama larga de evenimente, de la concerte scolare pana la comedianti de inalta calitate, iar calitatea sunetului este excelenta!
 

Joe de la Sound Hire merge chiar pana acolo incat afirma: “Acum ca a fost instalat trebuie sa spun ca, fara exceptie, este cel mai bun sistem de sonorizare pe care l-am auzit in cei 25 de ani de activitate”.